SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Of Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Salim Sali

Of Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Salim Sali

01 Mart 2019 Cuma - 10:54




Yerel seçimlerde tekrar Ak Parti’den aday gösterilen Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, “Belediyecilik Ak Parti’nin işidir. Of’un desteğini alıp hizmete





Trabzon’un Of ilçesi Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yerel seçimlerde Of’un desteğini alarak hizmete devam edeceklerini söyledi. Ak Parti’den yeniden aday gösterilen Sarıalioğlu, devam eden ve ihale aşamasına gelen projeleri olduğunu belirterek “Önümüzdeki dönemde hem bu işler devam edecek hem de altyapının eksik kalan kısımları tamamlanacak” dedi.

DIŞ CEPHE DİZAYNI

Trafik master planını devreye sokacaklarını kaydeden Sarıalioğlu, “Pilot bölge olarak seçtiğimiz belediye meydanı Cumhuriyet Caddesi 2’inci ve 1’inci kısım bitmiş durumda. Mahalle yollarımızda 160 km’lik beton kaplama, 145 km asfalt kaplama yaptık. 75 bin metreküp civarında da istinat duvarı yaptık. Altyapısı tamamlanan bütün binalarımızın dış cephesini yeni konsepTte dizayn edeceğiz” diye konuştu.

STADYUM SON AŞAMADA

Spor kompleksi projesinden bahseden Sarıalioğlu, “İlçemizin batısında kalan sahil dolgu alanında 50 dönümünü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na temin ettiğimiz alanda yapılan ilçe stadyumu son aşamasına geldi. Of’umuzun gençliğimizin her türlü spor aktivitelerine hizmet edecek spor kompleksi projemiz var. Önümüzdeki dönemde tamamlanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


KÜLLİYE YAPILACAK

Projeleri hakkında bilgi veren Sarıalioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: Sahil dolgusunda bir rekreasyon projemiz var. Bu alanda hem sosyal aktivitelerin hem sportif aktivitelerinin yapılabileceği alanlar teşkil edilecek. Aynı alanın 30 dönümlük kısmını da külliye alanı olarak ayırdık. İçinde yapılacak proje okulumuzda okul öncesi eğitimden liseye kadar hem fenni ilimler hem soysal ilimler hem de Kur’an’ı hıfzedecek talebeler yetişecek.

YENİ FAKÜLTELER BEKLENİYOR

Of’umuz her geçen gün kabuğunu kırıyor. Bu gelişim sayesinde Of’ta eğitim öğretim anlamında çok büyük hamleler yapılmış oldu. Bu hamlelerden bir tanesi de KTÜ’ye bağlı Teknoloji Fakültesi’nin ilçemizde kurulması. Önümüzdeki yıllarda başka fakülteler açılması için çalışmalara yapacağız.

OTOPARK VE MİLLET BAHÇESİ


Önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız kent meydanımız, kapalı otopark yerimiz, yeni terminal alanı ve eski terminalin oto galericiler ve lojistik alanı olarak dönüştürülmesi. Hastane projemiz devam ediyor. İnşaatın 2020 yılı içerisinde bitmesi hedefleniyor. Mevcut devlet hastanesinin yerini de altını otopark, üstünü millet bahçesi olarak projelendirdik.

İKİ KIZ YURDU KAZANDIRILDI

Hükümet Konağı Of Belediyesi Hizmet Binası’nı yeniledik. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını yaptık. SGK hizmet binasından sporla ilgili birçok dala ait tesisler yapıldı. Kendi imkanlarımızla birlikte iş adamlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde iki adet kız öğrenci yurdu ve iki adet de okul kazandırıldı. Bunlarla ilgili ‘belediyeyle ne alakası var’ tarzında eleştiriler var. Tamamının yer tahsisi ve proje takibi Of Belediyesi tarafından yapıldı.

BAKAN SOYLU HEP YANIMIZDA

2014 yerel seçimlerinden bu yana 6 tane seçime girdik. Of’ta biz her seçimde üstüne koyarak oylarımızı artırdık. Burada yapılan hizmetlerin dışında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bu bölgenin evladı olması ve her yaptığı görevi layıkıyla yerine getirdi. Gerek Of’la gerek Trabzon’la ilgili her projemizde yanımızda oldu.


5 YILDA 450 MİLYONLUK HİZMET

Çalışkanlığı, dürüstlüğü, partisine ve liderine olan bağlılığı neticesinde Of’taki oyları da her seferinde artırdı. Bu seçimde de oy oranlarımızı artırarak devam edeceğimizi düşünüyoruz. Oflular bizi hiçbir seçimde mahçup etmedi. Biz de bu desteğin karşısında 5 yıllık dönemde 450 miyon liralık hizmet kazandırdık. Devam eden hizmetlerle birlikte 750 milyon liraya dayanmış durumda. Of ölçeğinde bir ilçe için çok büyük bir rakamı yakaladık.

İKTİDAR GÜCÜ BELEDİYEYE YANSIYOR

Belediyemizin ve hükümetimizin aynı partiden olması iktidarın muktedir olması be hizmetlerin artarak devam edeceğinin göstergesidir. 25 yıldır Of Belediyesi’ndeyim ama 5 yıldır başkanım. Muhalefet belediyesi olduğumuz dönemleri de biliyoruz. İktidarla aynı partiden oldan belediye daha güçlü oluyor ve daha çok yatırım alıyor.

SADECE BELEDİYE SEÇİMİ DEDĞİL


Bu seçimlerin belediyecilik hizmetlerinin dışında farklı bir yönü daha var. 15 Temmuz yaşandı, ekonomik sıkıntılar ve güney bölgemizde yaşanan kargaşa ve birçok olumsuzluk milletimizin dik duruşu ve ferasetiyle iktidarın muktedir olmasını da sağladı. Geçmiş dönemde de iktidar olunabiliyor ama muktedir olunamıyordu. İktidarlara fazla ayakta kalmıyordu.

OF HİZMETLERİMİZİ GÖRDÜ

1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’u çöp yığınlarından kurtardı bugünlere getirdi. Belediyecilik Ak Parti’nin işidir. Belediyecilik hizmetlerinden, projelerden ziyade halkımız vatandaşlarıyla olan ilişkisi ve diğer partilerin kimlerle yan yana durduğu noktasında hareket ederek karar verecektir. Of hizmetlerimizi gördü ve bizi her zaman bağrına bastı. Yine desteklerini alıp en güzel şekilde hizmete devam edeceğiz.

Metin Çakıroğlu: Seçimlerde mevcut Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu’nu destekleyeceğiz. Hizmette sınır yoktur. Hizmeti tamamladım demek hata olur. İmkanlar dahilinde yapılacak çalışmaların devamını bekliyoruz.

Ömer Faruk Çakır: İnsanların seçimden önce gündeminde faturalar var. Dağıtım bedeli adı altında fahiş paralar alınıyor. CHP nasıl yıllardır Atatürk’ün ismini kullandıysa Ak Parti’de Tayyip Erdoğan’ın ismini kullanıyor. Of’ta her şey eksik durumda. 40 yaşındayım hiçbir değişiklik görmedim. Projeler resimde güzel ama uygulama yok.


Ali Ulusoy: Mevcut başkanı desteklemeye devam edeceğim. Yapılan hizmetlerden memnunum. Of’un şu an çok önemli bir eksiğini görmüyorum. Of’ta gençler için sosyal aktivite alanları oluşturulması gerekiyor.

Celal Beşiroğlu: Of’ta yapılan hizmetler biraz yavaş ilerliyor. Onun dışında fazla bir eksiğimiz yok. Mevcut belediye başkanını yıllardır tanıyorum, güzel diyaloğumuz var. Hanemizde 5 oyumuz 2 aday arasında paylaştırmayı düşünüyoruz.

Haber: Fatih SAYGIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap