A+ A-
Yorum
10

Ortahisar Belediyesi'nin Stratejik Planı oylandı! 21 Milyon TL yemek parası!

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 16:31
Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin 2025 - 2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan bugün Ortahisar Belediye Meclisinde görüşüldü.
Kaynak:HABER MERKEZİ

 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin 2025 - 2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan bugün Ortahisar Belediye Meclisinde görüşüldü.

Planın görüşülmesinin ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz söz aldı. Kavanoz, “196 park var. Yapılacak park sayısında düzenleme ve iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yolla ilgili daha çok yüzde 96 kapasitesi imara açılan yollar tamamlanmış vaziyette. Muhtemelen yüzde 10’luk kesim kalmış. İyileştirmelerle ilgili biraz da dikkate alınmasını istiyoruz. 

401 Milyon TL civarında bir borç var. Her halde bu şirketlerle birlikte 550 Milyon civarına çıkıyor” dedi. 

AK Partili Meclis Üyesi Coşkun Şahin ise, “İş makinesi ve kamyon yaş ortalamalarını yüksek olduğunu biliyoruz. Bunlarla ilgili çalışma olacak mı? Bir de temizlik işlerinin çöp taşıyan araçlarımız kendi bünyemize mi dönecek? Geçmişte bunlarla ilgili Cüneyt beyin soruları oluyordu? Bununla ilgili çalışmamız var mı?” Diye sordu. 

MAKİNE PARKIMIZDAKİ ARAÇLAR 16 YAŞINDA

Bu sorulara Başkan Ahmet Kaya, “Evet araç yaşları maalesef ortalama 16 yaşında. O yaştaki araçların hizmetlerde kullanılması, bakım maliyetlerini yükseltiyor. Bu sürdürülebilir değil. İmkanlarımız ölçüsünde araç ve makine parklarını yenilememiz lazım. Ayrıca belli belediyelerden bu konuda destekler isteyeceğiz. Bizim de önceliğimiz makine parkımızın yenilenmesi. 

ÇÖP TOPLAYAN ARAÇLAR İÇİN HİZMET ALIMI DEVAM EDECEK… 

Çöp konusu.. Hani imkanımız olsa da kendi araçlarımızla topluyor olsak. Bugün gerçekçi olmak lazım. Ekonomik tabloyu durumu değerlendirdiğimizde onu çok olası görmüyorum. İlgili şirketlerle görüşüp yine hizmet alım noktasında bir müddet daha sürdüreceğiz. Sayın Grup Başkan Vekilimiz meclisin ilk toplantılarında ifade etmişti. Her yıl verilen kayda değer para var. Bugün kadar o yöntem izlenmemiş olsaydı belki de kendi araçlarımız olabilirdi. Ancak şu an o tablodan biraz uzağız. Keşke araçlarımız kendimiz alabilir olsaydık. 

106 MİLYON BORÇ GİBİ BİR BORÇ DÜŞTÜK

CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu ise, “Katılımcı bir anlayışı benimsedik. Önümüzdeki 5 yıl boyunca belediyemizi nasıl güçlendiririzin alt yapısını oluşturmaya çalıştık. 401 Milyon TL görünüyor borç. Burada tabi bizim kişilere olan borçlar kısmı var. Ödeme yaptığımız için bu oran düşmüş görünüyor. 31 Mart tarihi yaptığımızda 507 Milyon TL… Toplamda bu yaklaşık 106 Milyon gibi bir borç düştük. 

Vergi gelirleri kısmı var. 100 Milyon gibi emlak gelirlerinden tahsil edilemeyen gelir vardı. 137 Milyon görünüyor ama 37 milyon Kasım ayında tahakkuk eden para da burada görünüyor 

RAMAZAN MÜNASEBETİYLE 21 MİLYON TL YEMEK PARASI… 

Zorlu, “21 Milyon yemek parası ödemesi yaptık. Son 2 ay içinde. Seçimden 1 ay önce yapılan yemek masrafının ödemesini yapıyoruz. 21 Milyon TL yemek parası ödemek çok ağrımıza gitti ve üzüldük. 21 Milyon 1 ay içinde yemek parası ödemek…” dedi. 

Bu ifadelere Başkan Kaya ise, “Ramazan münasebetiyle verilen yemekler ifade edildi. 21 Milyon TL yemek parası..” şeklinde açıklama yaptı. 

Konuşmaların ardından Stratejik Plan oylanarak kabul edildi.