SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Salih Akyüz; 'Mahalleler, Caddeler Trabzon'a yakış

Salih Akyüz; 'Mahalleler, Caddeler Trabzon'a yakış

28 Şubat 2019 Perşembe - 11:37




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz Karadeniz’e konuştu





CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz seçim çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. "Trabzon’da gidilmedik mahalle bırakmayacağız" hedefiyle yola çıkan Başkan Adayı Akyüz, mahallelerin sorunlarını yerinde inceliyor  

Seçim çalışmalarına son hızla devam eden CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı M. Salih Akyüz, Trabzon’un hemen hemen bütün mahallelerinde esnafla ve vatandaşla kucaklaştı. Büyükşehir statüsüne alındıktan sonra ilçeleri, mahalleleri, cadde ve sokakları belediyecilik hizmetlerinde geri kalan Trabzon’da artık bir değişimin yaşanması gerektiğini ifade eden Akyüz, şu açıklamayı yaptı:

Düşünebiliyor musunuz? Büyükşehir Trabzon’umuzun en büyük mahallelerinden Çukurçayır’ın itfaiye aracı yok, kreşleri yetersiz, hastanesi yok, spor salonu yok, okulu yok ve yolu yok. Birçok mahallemizde aynı sorunlar var. Biz bu hizmetleri alamayan mahalle bırakmayacağız.

ÇUKURÇAYIR-PELİTLİ-ERDOĞDU’YA BU HiZMETLER ŞART

Sayın Akyüz, Trabzon’u karış karış geziyorsunuz. Trabzon’un mahallelerinin ne gibi sorunları var? Siz bu sorunları nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Mahallelerimizde vatandaşlarımız itfaiye aracı, eğitim merkezi ve çocukların oynayabileceği oyun alanı gibi hizmetleri talep ediyorlar. İnanın, bu çağda, bu hizmetlerin hala Trabzon’un mahallelerinde olmayışı utanç verici. Nüfusu fazla olan mahallelerde öncelikli ihtiyaçlar karşılanmamış.


Pelitli’de, Çukurçayır’da, Erdoğdu’da spor salonu, spor sahası, itfaiye aracı, çocuk oyun alanları, hastane ve kreş yok. Çocuklar servis minibüsleri ile okullarına ulaşıyor. Bu hizmetlerin kendi yerleşim yeri dışında olması trafiği de sıkıştırıyor. Bu sorunların çoktan çözülmesi gerekirdi. Bu taleplerin tamamını karşılayacağız. Trabzon merkezine 3 km yakınlıktaki Çukurçayır'a 45 dakikada gidiliyor. Yol sorununun acilen çözülmesi gerekir, bu konuda çözümlerimiz var.

GAZİPAŞA TRAFİĞİ ÇİFT YÖN OLACAK

Caddeler ve Trabzon’un tarihi sokakları ile ilgili iddialı çıkışlarınız oldu. Mesela “Gazipaşa trafiğini yeniden çift yön yapacağım” demiştiniz... Evet. Trabzon trafiği yıllardır o kadar kötü bir planlama ile gidiyor ki, bunu mantık çerçevesinde anlayabilmek gerçekten çok zor. Gazipaşa Caddesi’nde trafik tek yöne çevrildi. Mevcut yolun bir tarafı kapatıldı. Kapatılan şerit belediyenin para kaynağı haline çevrildi. Hem trafiği mahvettiler hem de Gazipaşa Caddesi’nin ticaretini bitirdiler. Geçmiş yıllarda ticareti ile canlı, ışıl ışıl olan şehrin merkezindeki cadde şimdi sönük, ışıklandırılması yetersiz, karanlık ve kasvetli. Gazipaşa trafiğini yeniden çift yön olarak düzelteceğiz. Otopark uygulamasını buradan kaldıracağız. Gazipaşa’yı eski ışıl ışıl haline kavuşturacağız.

KEMERALTI YENiDEN DÜZENLENECEK

Trabzon'un el sanatlarının pazarlandığı Kemeraltı Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Semerciler Caddesi'nde de aynı sorunlar var. Burada mevcut belediye bir düzenleme yapmış ancak esnaf bu düzenlemelerden şikayet ediyor. Burası tarihi-ticari İpekyolu'nun başlangıç noktası. Burası bir anlamda Trabzon'un aynası olmalı. Tarihi sokaklarımızı aydınlatmaları, kaldırım taşları ve örtüleri ile yeniden elden geçireceğiz. Şehrimizin ticari nabzının attığı bu alanlara yerli ve yabancı turist kafilelerinin rahatlıkla ulaşabilmesi için sahilden girişte konforlu bir otopark hizmeti vereceğiz. (Devamı gelecek...)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap