SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Salih Akyüz; 'Trabzon kent kimliğine yeniden kavuş

Salih Akyüz; 'Trabzon kent kimliğine yeniden kavuş

25 Şubat 2019 Pazartesi - 12:09




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz Karadeniz’e konuştu...





Mimar M. Salih Akyüz, Trabzon'un son 10 yıldır yanlış politikalarla yönetildiğini ve kent kimliğini kaybettiğini söyledi. Şehrin dinamiklerini harekete geçirecek projeleri olduğunu belirten CHP’li Akyüz, Trabzon’u dönüştüreceklerini açıkladı 

Bize projelerinizden bahseder misiniz?

DENİZLE BULUŞACAĞIZ

Trabzon deniz kentidir, liman kentidir. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalara göre, Trabzon'umuz kıyılarının yüzde 86'sını kaybetmiştir. Denizle aramıza yol girdi, bu da yetmezmiş gibi şimdi Gülcemal Projesi'yle, dev beton bloklarla ve ayrıca deniz dolguları ile denizimize özlem duyar hale geldik. Biz Gülcemal Projesi'ne karşıyız. Beşirli sahilinde açıktan akan kanalizasyonların neden olduğu dayanılmaz kokudan vatandaşlarımızı kurtarmak için en kısa sürede çözüm üretmeye çalışacağız. Akyazı’daki stadyumun alt tarafında kalan yaklaşık 60 metrelik protokol yolu var. Burayı daraltıp, sahil kısmına yeme içme yerleri, açık hava konser alanı, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş parkurları ve büyükçe bir dönme dolap yapacağız (Örnekleri Batum ve Londra'da var). Böylelikle Akyazı dolgu alanını 365 gün kullanılabilecek hale getireceğiz. Sahillerimizle vatandaşları buluşturacağız.




Trabzon son 10 yılda nasıl yönetildi sizce?

Trabzon, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin incisidir. Tarihiyle, bütün değerleriyle çok kadim bir şehirdir. Yetiştirdiği sanatçılarıyla, yazarlarıyla, sporcularıyla, bürokratlarıyla, siyasetçileriyle Türkiye'de temsil noktalarında çok etkin bir yerdedir. Ancak son yıllarda hem belediyecilik anlamında hem sporda hem de diğer konularda maalesef üvey evlat muamelesi görmektedir. En büyük değerimiz olan Trabzonspor'umuza yapılan haksızlıklar ortadadır. Trabzon eskisi kadar liglere futbolcu yetiştiremiyor. Sanatçılarımıza gereken değer verilmediği için birçoğu şehre küsmüş, kenti terk etmiştir. Ankara bürokrasisinde eskiden bir Trabzon hakimiyeti vardı. Maalesef sebebi anlaşılması mümkün olmayan bir şekilde Trabzonlu bürokratlara karşı bir kıyım gerçekleştirilmiştir. Trabzon'un her dönem bir bakanı varken son yıllarda yine Trabzon bu anlamda da üvey evlat muamelesi görmektedir. Belediyecilik noktasında da geri dönülmesi neredeyse imkansız hatalarla şehrimiz çevre şehirlerin çok gerisinde kalmış, kent kimliğini kaybetme noktasına getirilmiştir.

Peki, siz Ortahisar Belediye Başkanı adayı olarak nereden başlamayı düşünüyorsunuz?

Öncelikle bu şehrin nasıl bir şehir olduğunu hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekiyor. Biz nasıl bir şehirdik ve ne hale geldik? Bu şehrin ticaretinin, sporunun, sanatının, bürokratik gücünün ve siyasetçilerinin ne kadar etkili olduğunu tekrar hatırlayacağız. Bu bilinçle ve farkındalıkla projelerimizi hazırladık.

TARiHi SOKAKLAR


Trabzon'un tarihi zenginliğini hemen her sokakta görmemiz mümkünken, kendi haline terk edilmiş sokaklarımız maalesef bu özelliklerini yansıtamıyor. Zeytinlik Sokağı ve buna benzer sokaklarımızı kaldırımlarından kaplama taşlarına, aydınlatmalarına kadar yeniden dizayn edeceğiz. Trabzon'un turizmine ve ticaretine kazandıracağız. Yaşam alanlarımız, mahallelerimiz, sokaklarımız elden geçirilecek, hiçbir karanlık nokta kalmayacak. Şehrimizi, mahallelerimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı önce kendimizin seveceği hale getireceğiz. Biz seversek gelecek misafirlerimiz de sever, gelen turist de sever.

SANAT MERKEZLERi

Bir şehrin yükselişi ve gelişimi sanatıyla ve sanatçısıyla olur. Ancak Trabzon'umuz hiç olmadığı kadar sanattan uzaklaşmıştır. Bugün şehrimizin her noktasında bunu hissediyoruz çünkü sanatçılarımıza hak ettikleri değeri vermedik ve bu şehirden uzaklaşmaya ittik. Bundan yola çıkarak yıldızı parlayan şehir idealimize ulaşmak adına Trabzon sanatına yatırımlar yapacağız. Tarihi kente yakışır opera-tiyatro binası, büyük kent müzesi, sanat galerileri ile halkımızı sanatla buluşturacağız. Coşkuyla kutlanan festivaller bu şehrin kültüründe var. Yeniden aynı coşkuyla kutlayacağımız festivallerimiz olacak ve şehrimizde sosyal hayatı, kültür ve sanatı geliştireceği gibi turizme ve ticarete de olumlu katkılar verecektir. 

(Devam edecek…) 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap