A+ A-
Yorum
10

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Barosu arasında imzalar atıldı

Yayın Tarihi: 11.09.2024 - 14:28
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Barosu arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Barosu arasında Adli Yardım ve Hukuk Eğitimi Ortak Hizmet Projesi ve iş birliği protokolü imzalandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen protokol imza töreninde Başkan Ahmet Metin Genç ile Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın bir araya geldi. Başkan Genç, dezavantajlı vatandaşların hak arama özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmak için önemli adımlar atıklarını belirterek, “Özellikle ekonomik engelleri ortadan kaldırmak adına ilgili kamu ve özel kuruluşlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmek bizim temel görevimizdir. İmzaladığımız protokolle tüm vatandaşlarımızın en temel hakkı olan hak arama hürriyetini kullanabilmelerine imkan tanımayı hedefliyoruz. Yasal haklar konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Kamu ve özel kuruluşlarla ortak hizmet projeleri geliştirerek, bu konularda iş birliği yapıyoruz. Amacımız, hak arama özgürlüğünün önündeki ekonomik ve diğer engelleri kaldırarak, tüm vatandaşlarımıza eşit fırsatlar sunmak ve sosyal adaleti sağlamaktır” dedi.

ADALETİN SAĞLANMASI KOLAYLAŞACAK


Yapılan protokolle yerel düzeyde sosyal adalet ve refahı artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Genç, “Hemşehrilerimizin belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediyenin sunduğu yardımlardan faydalanma hakları en öncelikli haklardandır. Bu proje ile Trabzon Barosu ve belediyemiz arasında adli yardım desteği ve hukuki eğitim verilmesi hususunda ortak bir çalışma yapıyoruz. Bu iş birliği kapsamında, Trabzon Barosu Adli Yardım Bürosuna belediye olarak katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu katkı ile Baro'nun sunduğu adli yardım hizmetlerini daha yaygın hale getirerek, vatandaşlarımızı bu hizmetlerden haberdar edeceğiz. Böylece vatandaşlarımızın hak arama süreçlerine katılmaları, dava açabilmeleri ve adaletin sağlanmasına erişimleri daha kolay hale gelecek. Ayrıca, Baro ile birlikte düzenleyeceğimiz hukuki eğitim programları ile hemşehrilerimizi çeşitli hukuki konularda bilgilendirmeyi ve hakları konusunda daha bilinçli bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNULACAK


Başkan Genç konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Proje kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi Hukuk Danışmanlığı biriminde her hafta, Trabzon Barosu tarafından görevlendirmesi yapılacak 1 avukat tarafından hukuki danışmanlık hizmeti sunulacak. Özellikle kadın, çocuk, engelli, hayvan hakları gibi konularda vatandaşların bilgilendirilmesi adına konferans ve panel gibi etkinlikler düzenlenecek.” Yapılan görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Baro Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın bir yıl sürecek protokole imza attı.

Etiketler