A+ A-
Yorum
10

Trabzon’da 65 yaş üstü için otobüsler ücretli mi olacak?

Yayın Tarihi: 04.09.2023 - 16:20 | Güncelleme Tarihi: 04.09.2023 - 16:19
Trabzon Ortahisar Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları bugün başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Ortahisar Belediye Meclisini, Başkan Ahmet Metin Genç yönetti. Meclis daha sonra, Başkan Genç’in geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesi ve ardından meclis üyelerinin gündem dışı sorularıyla devam etti. 

CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı, Trabzon’da 65 yaş üstü için otobüslerin ücretli olup olmayacağını sordu. Trabzon yerelinde bu tarz bir uygulamanın olmadığını ifade eden Dayı, “Yerelde olmadığı söyleniyor. 65 yaş üstü insanların otobüslerden ücretsiz faydalanmasının kaldırılmasının TBMM’den geçmesi gerektiği söyleniyor. Sosyal medyada bazı belediyelerin bu uygulamayı kaldırdığına yönelik söylemler oluyor. Ben bu konuda net bilgi sahibi değilim. Çok çok suistimal edildiği yönünde bilgiler geliyor. Ulaşıma yapılan son zamlardan sonra bir mağduriyetin olduğu ifade ediliyor. Eğitim öğretim yılı da başlıyacak. Öğrencilere yönelik bir uygulama içinde olunmaz mı? Tasarrufta bulunulamaz mı? Bunu sizler aracılığı ile büyükşehir meclis toplantısında dile getirilemez mi? Muhtarlarımızdan da bu konuda çok söylem bize geldi” dedi. 

YASAYLA TANZİM EDİLMİŞ

Başkan Genç ise, bu hususun yasayla tanzim edildiğine dikkat çekerek “65 yaş üstü yasayla tanzim edilmiş husus. Belediye otobüslerinden, yararlandırmama gibi husus başkanlık idaresinin takdirinde değil. Özel halk otobüsleri ile ilgili farklı bir durum var. Bizim özel halk otobüslerimizde bu tür uygulama var mı yok, bilgi sahibi değilim. Olacağını düşünmüyorum. Tekrar gündeme getireceğim” dedi.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler