SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2024

12 Haziran 2024 Çarşamba - 08:37




Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2024





BÜYÜKŞEHİR'DE AYDOĞAR VEDA EDİYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç daire başkanlıklarında görev değişikliğine devam ediyor. Murat Zorluoğlu ile birlikte göreve gelen ve Büyükşehir Belediyesinin kurumsal kimlik kazanmasında aktif rol alan Aydoğar, geçtiğimiz günlerde AFAD Başkanlığında göreve başlamak için muvafakatname talebinde bulundu. Başkan Genç’in bu talebe olumlu yanıt vermesinin ardından Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına İstanbul Büyükçekmece Belediyesinden Eray Kömürcüoğlu getirildi. Başkan Zorluoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı olan Aydoğar’ın önümüzde ki günlerde Ankara’da göreve başlayacağı öğrenilirken Başkan Genç’in ise Aydoğar’a bu güne kadar kuruma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

SEZGİN MUMCU DAHA NEYİ BEKLİYOR?

Yerel seçimlerde oy kaybeden illerden birisi de Trabzondur. Trabzonun kalbi, merkezi konumundaki Ortahisarı kaybeden, AK Partinin kalesi arsinde hüsrana uğrayan, Beşikdüzü-Yomra ve Vakfıkebir'i CHP ve Bağımsız adaylara kaptıran teşkilatın başındaki en önemli isim AK Partiİl Başkanından başkası değildir. Bir başka anlatımla Trabzon nüfusunun %65-70’ini muhalefet yönetecek ve AK Parti il başkanı sağda solda “ben başarısız değilim, il başkanlığına devam etmem gerekiyor” diyerek başarızlığı görmek istemiyecek. Hedeflerin olabilir sayın Mumcu! mahkeme kadıya mülk değil, sen hedeflerine ulaşmak isterken AK Partiyi eritiyorsunuz. Rize, Adıyaman, Kastamonu il başkanları başarızlığı kendilerinde gördü ve yakışanı yaptılar. Siz neden yapmıyorsunuz? hani ya her daim ''Ben partimim bir neferiyim'' diyordunuz.. Bak sayın Mumcu, zatialiniz bizim gazetemize “muhalif gazete” diyebilirsiniz ancak şunu bilmelisiniz ki siz ne derseniz deyiverin biz gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Şahsınıza değil ama Kamuoyuna karşı böyle bir sorumluluğumuz var.Tüm gözler bugün yapılacak il başkanları toplantısına çevrildi. Hatta Ankara kulislerinden aldığımız bilgi Mumcu’nun görevden alınacağı yönünde. Bizden söylemesi; AK Partinin tecrübeli ve herkesi kucaklayan, kimseyle kavgalı olmayan, kuruluş felsefesinde olduğu gibi partiyi toplumun her kesimiyle tanıştıran ve entegre eden bir isme ihtiyacı var. Yoksa kan kaybı devam edecek, bugünü arar olursunuz.

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Yerel seçim nedeniyle Meclis çalışmalarına 1.5 ay ara verildi. Bu durum 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken Meclis’in çalışmalarının uzamasına neden oldu. AK Parti’nin planlamasına göre Meclis 2 ay daha çalıştıktan sonra, 1 Ağustos’ta tatile girecek. 2 aylık sürede kripto yasası, ulaştırma alanında düzenlemeler içeren yasa teklifi, 9. yargı paketi ve hayvan hakları kanun teklifi gibi birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Ancak AK Parti Meclis grubunda yaz tatilinde de yeni döneme hazırlık yapılacak. Edinilen bilgiye göre Meclis’in anayasası olarak nitelendirilen Meclis İçtüzüğünde değişiklik için kollar sıvanacak. Yaz boyunca sürecek çalışmada, yasa görüşmelerinde komisyonların ağırlığının arttığı, Genel Kurul’da sadece oylamaların yapıldığı yeni bir sistem için değişiklik teklifi hazırlanacak. 

100 EMEKLİDEN 60’I ÇALIŞIYOR!

Trabzon’da emekli olan 180 bin kişiden 80 bini çalışıyor. Yasal olarak emeklilik çağına gelen 60 ve üzeri yaş grubundaki vatandaşlar, çalışmaya devam etmek zorunda kaldı. Sayıları geçen yılın nisan ayına göre yüzde 33,6 artış yaşandı. 2023 Nisan ayında 60 ve üzeri yaştaki 20 bin 905 kişinin kayıtlı olduğu İŞKUR’da bu yıl 27 bin 937 vatanda iş için bekliyor. Yaşlılık aylığı alanların 2 milyon 231 bin kişi arttığı son bir yılda SGK’iın aktif sigortalılar arasında göstermediği, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışan emeklilerin sayısı ise 546 bin kişi artarak 1 milyon 944 bin kişiye çıktı. Yaşlılık aylığı alan her 100 emekliden 17’si SGK’ye kayıtlı olarak ücretle bir başka işverenin yanında çalışıyor. TÜİK’in işgücü istatistiklerine göre de işgücüne dahil olmayan 15 yaş ve üzeri nüfusun 4 milyon 628 bini “emekli” olduğu için işgücüne dahil bulunmuyor. Bu rakamı esas alındığında da yaşlılık aylığı alanların yüzde 60’ının ya bir işte çalıştığı ya da iş aradığı anlaşılıyor.

LOKUMCU DAVASINDA KARAR ÇIKABİLİR!

Artvin Hopa’da polisin sıktığı biber gazından etkilenerek yaşamını yitirdiği iddia edilen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun davasının 13. Duruşması, bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada CHP Milletvekilleri Tahsin Ocaklı ve Sibel Suiçmez de bulundu. Savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı, yargılanan polislerin ayrı ayrı beraatını talep etti. Protestolarda polisin zor kullanma yetkisi olduğunu belirterek olay günü polisin uyarı yaptığını ifade eden savcı, Lokumcu’nun ölümünün biber gazından kaynaklandığını ispatlanmadığını söyledi. Mütalaada ölümün kalp krizi nedeniyle gerçekleştiğini, bunun biber gazından olduğu anlamına gelmediğini belirtti. Mahkeme süre taleplerini kabul etti. Bir sonraki duruşma 6 Eylül’de görülecek. Lokumcu’nun ölümüyle ilgili 13 polis hakkında açılan dava üzerinden 13 duruşma geçti. Davada 13 polis yargılanıyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap