SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2024

29 Haziran 2024 Cumartesi - 08:16




Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2024





GÜNLER ÖNCE YAZMIŞTIK!

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın istifa edeceğini Türk basınında ilk kez Karadeniz bu köşeden net bir şekilde yazmıştı. O dönem bizi yalanlamaya çalışanlar, itiraz edenler, tepki koyanlar acaba bugün ne diyecek? Sosyal medya paylaşımında "Allah’a ısmarladık İYİ Parti" diyen Aydın, istifasını açıkladıktan sonra "Ülkesine ve milletine aşık bir Türk milliyetçisi olarak hizmetlerime ve mücadeleme bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim. Allah'a ısmarladık İYİ Parti" ifadelerini kullandı. Koray Aydın'ın istifasının ardından Meral Akşener'in "Kızım benim" diyerek bahsettiği İYİ Parti kurucularından Sevin Çağlayan da eleştirilerde bulunarak partiden istifa ettiğini duyurdu. Çağlayan, partisinin seçim süreçlerini de eleştirerek, "Bardağı taşıran son damla da Akşener’in Erdoğan ile Saray’da yaptığı görüşme" dedi. Koray Aydın’ın istifasının ardından 12 milletvekili daha istifasını cebinde taşıyor. Aydın’ın hafta sonu Trabzon’a gelerek iki gün dinleneceği, 2 Temmuz’da ise şehirden ayrılacağı belirtiliyor.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MEMLEKETİNDE

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Ersis köyünde birtakım ziyaretler gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, köyde kısa bir süre kalarak sabah saatlerinde ilçe merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Artvin Valisi Cengiz Ünsal da Bayraktaroğlu'na eşlik etti. Bayraktaroğlu ve beraberindeki heyet, ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelip çeşitli temaslarda bulundu.
Vatandaşlar da Bayraktaroğlu'nu yakından görmek için ilçe merkezine akın etti. Ziyaretin ardından Kara Kuvvetleri Komutanı ve Vali Ünsal, ilçeden ayrıldı.

EMEKLİ ZAM ORANLARI EŞİTLENECEK Mİ?

16 milyondan fazla emekli ve 4 milyondan fazla memur için maaş zammı dönemi başlıyor. Haziran ayı enflasyonu ile 6 aylık enflasyon farkı netleşecek ve SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurların maaşı belli olacak. Milyonlarca emekli ve memurun gözü Temmuz ayına çevrilirken, kamuoyunda emeklilerin kök maaşlarına seyyanen zam yapılabileceği konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, kulislerde konuşulan "kök aylıklara müdahale edilmeyip 10 bin TL olan en düşük emekli aylığının 12 bin 500 ile 15 bin TL arasına getirilmesi" ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ben bu dönemde memur emeklileri ile SSK, Bağkur emeklilerinin zam oranlarının eşitleneceğini düşünüyorum. Memur emeklileri için bir zam eşitleme durumu söz konusu olmayacaktır. Tahminlerime göre memurlarımıza %20,34, SSK ve Bağkur emeklilerine %25,81 oranında zam yapılacaktır. Memur emeklileri de %25,81 oranında zam alacaklar” dedi.

ALİ SOYLU VE AİLESİ İÇİN ANMA

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde Milli Gençlik Vakfı genel başkanı iken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ali Soylu 30 Haziran Pazar günü 24. seneyi devriyesinde Trabzon’un Of ilçesinde öğle namazına müteakip mezarı başında düzenlenecek anma ve hatim programı ile anılacak. Sadık Soylu’nun ağabeyi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu olan rahmetli Ali Soylu, yaptığı yardımlar, siyasette gösterdiği kararlı duruş ve başarılı hizmetleri ile sevilen-sayılan bir isim olarak hafızalara kazınmıştı. Ali Soylu, Milli Gençlik Vakfı genel başkan yardımcısı iken 30 Haziran 2000'de Ankara’dan Of’a gelirken Çorum'un Sungurlu ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Kazada, Soylu'nun eşi Neriman Soylu (33) ile çocukları Fatıma Zehra (9) ve Muhammed Talha (1) da hayatlarını kaybetmişlerdi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap