SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 30.06.2024

30 Haziran 2024 Pazar - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 30.06.2024





KABİNE KESİN DEĞİŞECEK!

AK Parti’de yerel seçimler sonrası yaşanan iç huzursuzluk ve parti içi sıkıntılar artık iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Bazı bakanlar-bürokratlar-belediye başkanları yaşanan süreçten rahatsız. Değişim artık kaçınılmaz. AK Parti’de hem il ve ilçe teşkilatlarında hem bürokraside hem de kabine de önemli değişimler yaşanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiğine yönelik iddialar gündeme oturdu. Bakan Koca'nın dün cuma namazı çıkışı konuya ilişkin soruya, "Hayırlı olur inşallah" demekle yetinmesi iddiaları güçlendirdi. Koca'nın yanı sıra Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da istifa edeceği kulislere yansıdı.

NUMUNE HASTANESİ NE OLACAK?

Trabzon Yenimahalle’de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıllardır hizmet vermekte. Eski bina fiziki olarak artık ayakta duracak halde değil. Akyazı’da yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi tamamlanınca buradaki bütün birimlerin şehir hastanesine taşınması planlanıyor .Peki Trabzon Numune Hastanesi ne olacak? Yıkılacak mı? Yoksa başka bir şekilde mi hizmet verecek? Trabzon’da uzun zamandır hasta yakınları için refakatçi konuk evi ihtiyacını dillendiren ve bu konuda çalışmalar yapan Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu (Trabzon Bayburtlular Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Artvinliler Derneği ve Trabzon Giresunlular Derneği) Trabzon Numune Hastanesinin bu ihtiyaca cevap verecek kapasiteye sahip olduğunu dile getiriyorlar. Trabzon Numune Hastanesini kaderi önümüzdeki dönem de şehrin gündeminde daha sık yer alacağa benziyor

GÜMÜŞHANE’DE İŞÇİ EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı İstatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Doğu Karadeniz’de en yüksek sendikalaşma oranına Gümüşhane, en düşük sendikalaşma oranına Ordu sahip oldu. Bakanlığın verilerine göre Trabzon’da 118 bin 116 işçi çalışırken, işçilerin sadece 16 bin 914’ü sendikalı olarak çalışıyor. Trabzon’da çalışan işçilerin sendikalaşma oranı ise % 14,32 olarak düşük seyrediyor. Gümüşhane’de  13 bin 281 işçi bulunurken, bu işçilerin sadece 3 bin 864’ünün sendikalı olduğu kaydedildi. Gümüşhane’deki sendikalaşma oranı ise %29,9 oldu. Rize’de 54 bin 726 işçi çalışırken, sendikalı işçi sayısı ise 13 bin 745 oldu. Rize’deki işçilerin sendikalaşma oranı ise %26, 12 olarak dikkat çekti.  Bayburt’ta ise 6 bin 838 işçi çalışırken, bu işçilerin bin 730’unun sendikalı olduğu kaydedildi.

9.5 MİLYON KİŞİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ!

AK Parti’nin 4 milyon 235 bin 904 haneyi sosyal yardıma mahkum eden ekonomi politikasının yarattığı buhran, yurttaşın en temel haklara erişimini de güçleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, “Genel Sağlık Sigortası Prim Ödemeleri” verileri, milyonlarca yurttaşın GSS borçlusu olduğunu gözler önüne serdi. İktidarın, “Çağ atlattık” dediği sağlık sistemi, uzmanların uyarılarına kulak tıkanarak hazırlanan politikalar ile hemen her yıl daha fazla tahrip edildi. Bütçede karadelik haline gelen şehir hastaneleri, hekimlerin çalışma koşulları ve randevu sisteminde yapılan değişiklikler hem yurttaşı hem de sağlık çalışanlarını zor durumda bıraktı. 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla zorunlu statüsünde uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası uygulaması ise sağlık sistemindeki tahribatı daha da derinleştirdi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunu ödeyemeyen işsizlerin sayısı Ocak-Nisan döneminde 9,5 milyona dayandı. 2026’da 9 milyona ulaşmayı hedefleyen bakanlık henüz 2024’ün ilk çeyreğinde 9,4 milyonu geçti.

SİYASETÇİLER DAVAYI TAKİP EDECEK

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasına sayılı günler kalırken cinayetin perde arkasında yaşananlar, çok sayıda cevapsız soru masada duruyor. Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de  Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi 145 sayfalık iddianeme kabul edildi. eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da Ankara  Sincan Cezaevi’nde başlayacak. İlk duruşmayı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da takip etmesi bekleniyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap