Trabzon dahil 13 ilde operasyon! Milyonlarca liralık zarara uğratan akaryakıt çetesi...
Yayın Tarihi: 22.05.2025 - 17:34
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER
Ankara merkezli 13 ilde düzenlenen geniş çaplı operasyonda, akaryakıt kaçakçılığı yaparak devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı tespit edilen suç örgütü çökertildi. Operasyonda 6’sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2024 yılından bu yana yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda; Ankara merkezli olarak Kocaeli, Antalya, Bursa, Trabzon, Mersin, Çanakkale, İstanbul, Kırıkkale, Batman, Gaziantep, Sakarya ve Eskişehir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda, kamuya verilmesi planlanan 43 ton 80 kilogram karışımlı akaryakıt ile kamu kurumlarından çalınan 6 ton 780 kilogram kalorifer yakıtı ele geçirildi. Ayrıca Sakarya’da ağır sanayi tesisleri, ağır tonajlı araçlar ve kamu kurumlarının ısıtma sistemlerinde kullanıldığı tespit edilen 329 bin litre karışımlı akaryakıta da el konuldu.
Şüpheliler hakkında “akaryakıt kaçakçılığı”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi ve özel belgede sahtecilik”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “mühür bozma” gibi çok sayıda suçtan işlem başlatıldığı öğrenildi.
Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Muhabir/Editör:Elif Yasemin AYDOĞAN