A+ A-
Yorum
10

Trabzon'a yeni yaşam alanı! Satışına onay verildi İşte yapılacaklar

Yayın Tarihi: 14.09.2023 - 16:31
Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında meydan bölgesindeki Eski Cudibey Ortaokulu'nun ve Eski öğretmen evinin olduğu alanın satışı görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Karagöz meydanı olarak bilinen Cudibey Ortaokulu ve Öğretmenevi eski yeri ile alakalı satış maddesi konuşuldu.

O alana yapılacak projenin satış ile beraber yapılmasının sağlanacağı belirtildi.

Zorluoğlu yaptığı açıklamada "Cudibey Ortaokulu ve Eski öğretmen evi olduğu bir alan. Bunun karşılığında belediyemiz Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etti. Yine bu arsa ile alakalı bizim dönemimizde aşağıya doğru bir otopark ve üstünde meydan olacağı taahhüttü vardı. Milli emlakla alakalı sorunlar vardı onları kaldırdık. 5743 metre kare bir alan. 2500 metrekare ticari alan olacak.4 kat imar hakkı yapılabiliyor. 23000 metre kare otopark alanı olacak 500 araç sığabilecek.

3863 metrekare boş meydan alanı olacak. Aynı zamanda hazırlanacak projenin Büyükşehir belediyesinden geçirilmesi şartı da var. Bakıldığında hem otopark hem de meydan anlamında söylediğimiz hususları karşılıyor. Yeni bir meydan ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Turgay Şahin "Sayın Gümrükçüoğlu zamanında Karagöz meydanı projesi vardı. Billboardlara asıldı. Bizi mi kandırdılar?"

AK Partili meclis üyesi Mustafa Yaylalı, "Mevzubahis olan billboardda da ticari alanlar vardı. Bu projede ticari alanlar kenara bırakıldı. Trabzon'da böyle yerlere ihtiyaç var. Ticari alanlar doğru yere konumlandı bu projede. Eskisinde daha ortadaydı." şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu ise "Devlette devamlılık esastır. Bizden önce hazırlanan bir avam proje vardı. Bizde bizden öncekilerin yaptığı projeyi ete kemiğe kavuşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin tapulu malı olarak güzel bir alan olarak şehire kazandırılacak. Merkezin önemli bir ihtiyacı karşılanmış oluyor. Burada bir sorun yok. Bizden önce paylaşılan projeyi biz hayata geçirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili alan ile alakalı İmar değişikliği maddesi mecliste oylanmasının ardından satışı maddesine geçildi.

Turgay Şahin "Buradaki idareci sizsiniz satarsınız satmazsınız size kalmış. Burada bir okul vardı öğretmen evi vardı. Önceki belediye başkanı vardı bize bir proje sundu. Burada bir alan oluşturuldu ve satışı oylanacak. Buraya ne kadar gider yapıldı ve burayı aynı değere satılacak mı? Hiç sanmıyorum. Bu hesap yapılmış mı? 2500 metrekare arsayı satacağız ama karşılığında neler verdik? Biz niye okulu ve Öğretmenevini yıktık. Gümrükçüoğlu zamanında buraya tamamlansın."

Zorluoğlu "Burada eski öğretmenevi ve Cudibey ortaokulu yapılması karşılığında aldık. Milli emlak kendi değerlemesini yaptık ve 5 milyonluk bir fark çıktı ve biz bunu alacağız. Eşit çıkıyor bu değerler. Tabiki bunun hesabını yaptık. Satın aldığımız bir değerin üzerinde burayı değerlendirmek istiyoruz. Burada biz yöntem olarak satılması yönteminin daha iyi olacağına karar verdik. Burayı satarken de kamuoyuna verilen sözlerin yerine getirilmesi şartı ile satılmasını uygun gördük. Burada otopark ve yaşam alanı oluşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda alanın satışı oy çokluğu ile kabul edildi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler