A+ A-
Yorum
10

Trabzon’da özel gereksinimli bireyler için protokol imzalandı! Eğitimleri aksamayacak

Yayın Tarihi: 10.10.2024 - 14:38
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçleri aksamadan devam edecek.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında özel gereksinimli bireylere eğitim desteği sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş ve şube müdürleri Serkan Harput, Numan Turan ile Hüseyin Erdem katıldı.

Başkan Ahmet Metin Genç’in öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda imzalanan protokolle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuat değişikliği nedeniyle başlatılamayan kurslar devam edecek.

genc2.webp

BUNA SEYİRCİ KALAMAZDIK

Başkan Ahmet Metin Genç, imza töreninde yaptığı konuşmada, her zaman dezavantajlı bireylerin yanında olacaklarını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuat değişikliği nedeniyle bu yıl başlatılamayan kurslar, birçok özel gereksinimli çocuğumuzun mağduriyetine sebep olabilirdi. Ancak sosyal belediyecilik anlayışımız gereği buna seyirci kalamazdık.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği sayesinde, kursların devam etmesi için gereken tüm desteği sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi, özel gereksinimli bireylerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu çözüme katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Cemil Karakaş ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş da iş birliğinin önemine değinerek, özel gereksinimli bireylerin eğitimine yapılan bu katkının toplumsal dayanışmayı artıracağını belirtti.

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk