A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da Palamut Bereketiyle Geldi

Yayın Tarihi: 24.08.2024 - 11:17
Karadeniz'de sezon Tarım ve Orman Bakanlığınca 15-31 Ağustos tarihleri arasında kıyı balıkçılarının palamut avcılığına izin verilmesi ile başladı
Kaynak:İHA

Trabzon Balık Hali'nde kıyı balıkçılarının avladığı palamutlar tezgâhları doldururken, vatandaşlar bu lezzetli balığa büyük ilgi göstermeye başladı.

Balıkçılar, geçen yıl bu dönemde palamutları bulmakta zorlandıklarını belirterek, bu yıl sezonun daha bereketli geçeceğini öngörüyor. Balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, palamut avcılığının bu yıl iyi bir başlangıç yaptığını ifade ederek, “Bu yıl palamut avcılığı iyi gidiyor. Önceki yıllarda bu dönemde palamutları bulmak zor oluyordu ama bu yıl erken görüldü ve iyi bir sezon geçireceğimizi umuyoruz. Kıyı balıkçıları oltayla avlıyor ve biz de bunları satıyoruz. Geçen yıl bu zamanlar palamut bulmak neredeyse imkânsızdı, bu yıl ise erken ve bol bir av elde ettik. İnşallah bu sene bereketli olacak,” dedi.

Bir diğer balıkçı esnafı Ahmet Çoğalmış da, “Bu yıl olta balıkçılığı erken başladı ve iyi gidiyor. Umarım sezon boyunca bu şekilde devam eder,” şeklinde konuştu.

Etiketler