SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da 'Sülün Osman' vakası

Trabzon’da 'Sülün Osman' vakası

29 Ağustos 2018 Çarşamba - 15:15




Kemal Sunal'ın oynadığı "En Büyük Şaban" filminde dolandırıcıların köprüyü satma vakası Trabzon’da gerçek oldu. Trabzon ilçe mezarlıklarında türeyen d





Trabzon Büyükşehir Belediyesi 4 bin mezarlığa bakım, onarım ve temizlik hizmeti veriyor. Bu hizmeti kendi bünyesinde çalışan 36 personele mukabil İŞ- KUR üzerinden aldığı elemanlarla da yürütüyor. Fakat bu yıl İŞKUR’dan 2 personel dışında eleman alımı olmayınca ilçe mezarlıklarının temizliğinde de aksaklıklar yaşandı. Yaşanan aksaklıklar neticesinde belediyenin elemanıymış gibi mezarlık temizliği için vatandaştan ücret talep eden işgüzarlar ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir alakası olmayan özel olarak bu işi kendine sektör edinen şahıslar, vatandaşlardan yüklü miktarda para talep edip, mezar temizliğini de tam manasıyla gerçekleştirmeden ortadan kayboluyor. Yetkililer herhangi bir sorun karşısında 0530 238 88 02 numaralı cenaze hattının aranmasını istedi.

Vatandaş yaşadığı sorunu yetkililere iletmesi sonucu mezarlık vurguncularının oyunu ortaya çıktı. Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre ot ve mıntıka temizliği  ile çöplerin toplanması tamamen Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor eğer belediye çalışanının temizlik karşılığı para talep ederek görevi kötüye kullanması söz konusu ise hakkında soruşturma başlatılıyor. Yaşanan bir diğer problemde ilçelerde mezar yerlerinin parayla satılması olarak karşımıza çıkıyor. Trabzon’da Arsin Harmanlı, Söğütlü Esentepe, Uğurlu, Bostancı, Bahçecik ve Sülüklü mezarlığı hariç parayla mezar yeri satılmıyor.
Fakat bazı işgüzarlar ilçelerde vatandaşa parayla mezar yeri satıyor. Trabzon’da yaşanan mezarlık vurgunu olayları ile  Kemal Sunal'ın oynadığı "En Büyük Şaban" filminde dolandırıcıların köprüyü satma vakası gerçek oldu. Olay akıllara ünlü dolandırıcı Sülün Osman’ı getirdi.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap