SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da, turizm teknoloji ile büyüyor

Trabzon'da, turizm teknoloji ile büyüyor

06 Eylül 2018 Perşembe - 14:21




YEŞİL ve mavinin bir arada bulunduğu, kendine has kültürel değerleriyle dikkati çeken Doğu Karadeniz'in incisi Trabzon, her geçen yıl turist sayısında





Eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı bakımından önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerleyen kentte turizm alanında yapılan teknolojik çalışmalar gelen ziyaretçilere kolaylık sağlıyor. Gelecek turizminin en önemli ayaklarından birinin teknoloji olduğunu kaydeden Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, "Müdürlüğümüz yapmış olduğu applicationlarla hem tanıtım anlamında hem de sorunların giderilmesinde önemli rol üstleniyor" dedi. Ayvazoğlu, "Trabzon'da konaklama alt yapı açısından bir yeterliliğe sahip olduğumuzu biliyoruz. Her geçen günde bu geçerliliğimiz artmakta. Yaklaşık 35 bin civarında bir konaklama kapasitemiz var, 550'ye yakın otelimizde Trabzon'da hizmet vermekte. Uzungöl, Hıdırnebi gibi turizm mahallelerimiz var. Bunun yanı sıra gelen turistlerin Trabzon'da gitmek istedikleri yerleri kolay bulabilmeleri için de teknolojik alt yapılar oluşturduk. Gelecek turizmin en önemli ayaklarından birisinin teknoloji olacağının farkındayız. Müdürlüğümüzün yapmış olduğu applicationlar, internet web sayfaları aynı zamanda ziyarete gelen yabancıların da ihtiyaçlarını gideriyor" dedi.

'TURİZM YETERLİLİĞİ TEKNOLOJİ İLE DESTEKLENİYOR'

Yapılan mobil cihaz uyumlu uygulamalarının tanıtım ve denetleme açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Ayvazoğlu, " Trabzon'da ki tüm turizm paydaşlarımızı Trabzon Valimizin oluru ile web sayfalarımızda yayınlıyoruz. Ayrıca buradaki misafirlerimize konaklamalarından ulaşımına, yedikleri yemeklere, gezdikleri yerlere kadar yaşadıkları bütün problem ve önerileri anında bize ulaştırabilecekleri www.visittrabzon.org  adında bir Application sayfası oluşturduk. Diğer illere oranla baktığımızda Trabzon teknolojik anlamda alt yapısını tamamlamış durumda. Yapmış olduğumuz özel barkotlu haritalarla turistlerimizin ulaşımı konusunda müthiş kolaylıklar sağlıyoruz. Havaalanındaki information karşılamalarımızla gerekse şehir içindeki gerekse turizm mekanlarımızdaki informationlarımızla yerli ve yabancı turistlerimizin ulaşımlarını kolaylaştırdık. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Eleştirileri dikkate alarak teknolojik anlamda şehrimizin yeterliliğini üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

 

'ALO TURİZM HATTI OLUŞTURULDU'


 

İlgili bakanlıklar haricinde Trabzon'da kendi bünyelerinde sorunlara anında çözüm olabilmek adına Alo Turizm adı altında 444 15 61 çağrı merkezi kurduklarını belirten Ayvazoğlu,  "Misafirlerimiz karşılaşmış oldukları pek çok sorunu buradan bize bildiriyor ve anlık sorunlarının çözümü sağlanıyor. Biz yerel anlamda ziyaretçilerimize anlık cevap verebilmek için teknoloji ile uyum içerisinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap