SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ya kurala uy ya dükkanı kapat!..

Ya kurala uy ya dükkanı kapat!..

Karadeniz Özel

25 Ocak 2022 Salı - 11:23




Trabzon’da Suriyeli, Afgan ve İranlı mültecilerin açtığı kuaförler, haksız rekabeti de beraberinde getirdi...





Başkan Köksal: Devlet bunlara hak tanıyor… Fakat tespit ettiğimiz dükkanlar bizim uyguladığımız tarifeye uymayınca haksız rekabet oluyor. Bizde diyoruz ki ya kapat, ya kurala uy…

Trabzon’da başlatan mülteci berber furyası, haksız rekabeti beraberinde getirdi…Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal, odanın tarifesine uymadıklarını tespit ettikleri ve büyük çoğunluğunu İran, Afgan ve Suriyelilerin oluşturduğu berber dükkanlarıyla mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Köksal, “Yurt dışından bir şekilde ülkemize gelen bu kuaförlere devlet maliye kaydı yapıyor. Bizde mecbur odamıza kayıt yaptırıyoruz” dedi.

DENETİM YAPIYORUZ…

Köksal, “Denetime gittiğimizde kuaförün camına ‘saç tıraşı 5 TL’ yazdığını görüyoruz. Bu ve bunun gibi rakamlar bizim tarifemiz dışında… Uyarınca da, “Kendi vatandaşlarımızı tıraş ediyoruz’ şeklinde karşılık veriyorlar. Bu şekilde tarifeye uymayan ve tespit ettiğimiz 5-6 adet dükkan var. Bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz, ya kurala uyacaklar ya kapatacaklar ya da tarifeye uyan bir kuaförün yanında çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap