Yavuz Aydın Arsin'deki 7 Yıllık Heyelan Mağduriyetini TBMM Gündemine Taşıdı
Yayın Tarihi: 11.06.2026 - 16:37
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Arsin Çubuklu Mahallesi'nde 7 yıldır çözülemeyen heyelan mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Arsin ilçesi Çubuklu Mahallesi'nde 2019 yılında meydana gelen heyelanın ardından mağdur olan vatandaşların yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Aydın, yaklaşık 7 yıldır yerine getirilmeyen konut ve kamulaştırma vaatlerinin açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Arsin Çubuklu'da 26 Ailenin Bekleyişi Sürüyor
TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Yavuz Aydın, Arsin'in Çubuklu Mahallesi'nde 2019 yılında yaşanan heyelanın ardından verilen sözlerin hâlâ yerine getirilmediğini belirtti.
Genel Kurul kürsüsünden mahalledeki mevcut durumu gösteren fotoğrafları paylaşan Aydın, heyelandan etkilenen 26 ailenin yıllardır belirsizlik içinde yaşadığını ifade etti. Vatandaşlara kamulaştırma yapılacağı, yeni yaşam alanları oluşturulacağı ve TOKİ aracılığıyla konut inşa edileceğinin vaat edildiğini hatırlatan Aydın, aradan geçen zamana rağmen somut bir sonucun ortaya çıkmadığını söyledi.
Bakan Murat Kurum'a Soru Önergesi Verildi
Milletvekili Aydın, konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Önergede, heyelan mağdurları için planlanan kamulaştırma ve TOKİ konut projesinin neden yaklaşık 7 yıldır tamamlanamadığı soruldu. Ayrıca proje kapsamında herhangi bir ödenek ayrılıp ayrılmadığı, ayrıldıysa bu kaynağın hangi çalışmalar için kullanıldığı ve sürecin neden geciktiğine ilişkin detayların açıklanması talep edildi.
"Devletin Verdiği Söz Yerde Kalmamalı"
Heyelan nedeniyle zarar gören evlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetinin devam ettiğini belirten Aydın, verilen sözlerin tutulmamasının kamu kurumlarına duyulan güveni olumsuz etkilediğini savundu.
İktidara çağrıda bulunan Aydın, "26 aileye verilen konut sözünün yerine getirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız yıllardır çözüm bekliyor. Devletin verdiği söz yerde kalmamalı" ifadelerini kullandı.