SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'a temiz şehir ödülü

Trabzon'a temiz şehir ödülü

05 Haziran 2013 Çarşamba - 09:16




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışmasında’ dereceye giren belediyelere, ödülleri Ç





Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyeler arasında birinci seçilen Trabzon Belediyesi’nin ödülünü almak için Ankara’ya gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada birinci olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da çevre bilincini geliştirmek amacıyla tüm Trabzonlular ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, çevre bilincini geliştirmek amacıyla dört yıl içerisinde okullar arasında çevre konulu resim, fotoğraf, kompozisyon, şiir ve benzeri yarışmalar düzenlediklerini kaydederek, “Ayrıca okullar ve mahalleler arasında atık pil toplama yarışmalarını her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller veriyoruz. Bunun yanında okullarımızın ve vatandaşların katılımı ile çeşitli temizlik kampanyaları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı. EKONOMİYE KATKI Trabzon’un, geri dönüşüm konusunda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer aldığını kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da günde ortalama 21 ton ambalaj atığının geri kazandırıldığını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’da işletmelerden her yıl ortalama 80 ton bitkisel atık yağ toplandığını da sözlerine ekledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap