SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Trabzon'da 2 bin mülteci bulunuyor"

"Trabzon'da 2 bin mülteci bulunuyor"

05 Şubat 2015 Perşembe - 14:29




İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Trabzon Şubesi’nin geçtiğimiz ay yaptıkları 3. Olağan Kongresi sonrasında oluşan yeni yönetim kuru





Dr. Murat Kadir Topçu başkanlığındaki İHH Trabzon yönetim kurulu bir değerlendirme yaparak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. İHH Trabzon temsilciliği olarak ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ düsturuyla ve ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ nebevi ikazıyla hareket ettiklerini belirten Topçu “Trabzon’da ki en yoğun çalışma alanımız yetimlerimiz. Yetimlerimize ‘Kutsal Emanetlerimiz’ olarak bakıyoruz. Trabzon’da desteklediğimiz şu an itibariyle Trabzonlu 344 yetimimiz var. Trabzon’da Yetim desteklemediğimiz ilçe yok, tüm ilçelerde yetimimiz var. Bu yetimlerin annelerinin hesabına her ay 90 TL para yatırılıyor ve bu destek çocuklar üniversite bitirene kadar her ay devam edecek. Sadece Trabzon veya Türkiye’de değil, ülke dışında da ciddi çalışmalar yaptık. Kurban, Ramazan, Yetim Günleri, Afet durumları veya sadece yardım çalışması için 22 ayrı ülkede yardım çalışması faaliyetine katıldı Trabzon’dan arkadaşlarımız. Sadece gittiğimiz ülkelerde değil İHH İnsani Yardım Vakfı Merkezi üzerinden Trabzon’dan gitmeden de yardım çalışması yaptık. Trabzon’a gelen mülteci ailelerin çoğuna battaniye, mutfak eşyası, ev eşyası, kumanya, kurban eti dağıtımı yaptık. Trabzon’da şu an yaklaşık 2 bin kişi mülteci olarak bulunuyor, bunların yarısından fazlası Afganlı. Suriye, Irak, Çeçenistan, Pakistan vb ülkelerde diğer yarıyı oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap