SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'da eski komşuluk kalmadı

Trabzon'da eski komşuluk kalmadı

13 Ekim 2013 Pazar - 09:33




Trabzon’da Dere Mahallesi olarak geçen Zağnos Vadisi’nde yıllarını geçiren eski komşular kentsel dönüşümle modern bir alan haline gelen bölgede yıllar





Adem YILMAZ Kentsel dönüşüm öncesi Zağnos Vadisi’nde yer alan Dere Mahallesi’nin eski sakinleri, dün bir araya gelerek, yılların eskitemediği dostluklarını pekiştirdi. 50 yıl önce bir arada yaşadıkları komşularını ve dostlarını unutmayan Zağnos Mahallesi sakinleri (Dereliler) eski sıcak ilişkileri yeniden canlandırmak adına bir zamanlar evlerinin bulunduğu vadide bir araya geldi. CHP Trabzon eski milletvekillerinden Şevket Arz ve emekli öğretmen Zeki Akyüz’ün öncülük ettiği buluşmaya birçok tanınmış sima katılırken, Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı Hikmet Mısır da Derelileri yalnız bırakmadı. Burada konuşan organizasyonun da fikir sahiplerinden Zeki Akyüz, bir sonraki toplantı için kararı hep birlikte alacaklarını söyledi. Akyüz, bundan sonraki toplantıda benzer aksaklıklar olmaması için daha planlı bir çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti. İKİNCİ BULUŞMA BUGÜN Geçmişte Dere Mahallesi diye anılan, çok eskilerde ise adını vadide bulunan mağaradan alan mahalle hakkında bilgi veren CHP Trabzon eski milletvekili Şevket Arz’ın ağabeyi Erol Arz, "Mahalle kısmen Ortahisar, kısmen de Gülbaharhatun mahallelerinden oluşurdu. Bu mahallenin Ortahisar ve Gülbaharhatun mahallelerine katılmadan önceki ismi Mağara Mahallesi idi. Çok yaşlı insanların nüfus cüzdanındaki kaydı bu mahalle adına idi, sonradan ayrılma olunca kayıt yeri Ortahisar ve Gülbaharhatun mahalleleri oldu. Eski komşuluğu ve dostluğu günümüzde arar olduk" ifadelerini kullandı. CHP Trabzon eski milletvekili Şevket Arz da sonraki organizasyonun daha güzel olacağını belirterek, katılımcıların toplantıya katılmayan eski komşularından ulaşabildiklerine de haber vermelerini istedi. Dün büyük bir katılımla gerçekleşen toplantının ikincisi bugün aynı yerde yapılacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap