A+ A-
Yorum
10

Üretici rahat olsun

Yayın Tarihi: 14.03.2017 - 13:34 | Güncelleme Tarihi: 14.03.2017 - 13:32
Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye “Fındık Raporu” sundu. Akarsu, fiyatlar konusunda üreticinin rahat olması

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye “Fındık Raporu” verdi. Başkan Selami Akarsu, Fındık fiyatlarında meydana gelen fiyat dalgalanmaları ile ilgili Başbakan Yardımcısı Canikli ile bir dizi görüşmeler yaptığını ve fındık fiyatlarında düşüşün devam etmesi durumunda mutlaka müdahale edileceğini söyledi.

TABLO İYİ DEĞİL

Başkan Selami Akarsu, konuyu şu şekilde değerlendirdi; “Şu anki tablo iyi bir tablo değil. Sayın Bakanımıza bu konuyu ilettik. Bu süreçte ‘Fiyatlar daha da aşağıya doğru indiği takdirde müdahale edeceği. Üreticilerimizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz Sayın Bakanımıza; Serbest piyasa kurulduğunda işleyişin güzel olduğunu, fiyatların belli bir rakamın altına hiç düşmediğini, şu anki süreçte, ihracatın tekele dönüşmesi sonucu serbest piyasanın işlemediğini, fındığın ihracatının İtalyan bir firmanın eline geçtiğini söyledik.”

Osman ÇAKMAK