SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Vergi vatandaşlık görevidir"

"Vergi vatandaşlık görevidir"

26 Şubat 2013 Salı - 17:51




Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve kurum müdürlerinden oluşan heyet, Vergi Haftası nedeniyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eder





Daire Başkanı Zeki Yumbul, ziyarette kurum çalışmaları ve toplanan vergilerle istatistiki bilgiler verdi. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını kaydeden Yumbul, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Devletin fonksiyonlarını icra edebilmesi için verginin olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Yumbul, Trabzon’da geçen yıla oranla toplanan verginin yüzde 10 oranında artış gösterdiğini söyledi. Trabzon’da 2012 yılında ve mali bütçe verilerine göre 1 milyar 110 milyon TL vergi geliri gerçekleştiğini ve geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış yaşandığını kaydeden Yumbul, “Trabzon geçen yıl tahsilatta 20. Sıradaydı. Bu yıl da yine 20. sırada bulunarak yerini muhafaza etti. Tahsilat çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu ve kamu hizmetlerinin devamlılığı için hayati önem taşıdığını belirten TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, kurum çalışanlarının haftasını kutladı. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Devletin eğitim, sağlık, alt yapı gibi kamu hizmetlerinin finansmanının vergilerle sağlandığına dikkat çekerek vergide adaletin sağlanması için kayıtdışılığın azaltılması gerektiğinin altını çizdi. Vergi Haftası dolayısıyla Yumbul ve beraberindekiler, Ulusoy ve Hacısalihoğlu’na çiçek takdim etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap