SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yargıya hesap verecek!

Yargıya hesap verecek!

22 Haziran 2013 Cumartesi - 09:11




Tek Gıda İş Sendikası 1 Nolu Şube ve Bölge Başkanı Ziya Aksoy, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu sendika başkanı gibi açıklama yapmakla suçladı.





Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun Öz Gıda İş Sendikası başkanı gibi açıklamalar yapmasının yasal olmadığının altını çizen Tek Gıda İş Sendikası 1 Nolu Şube ve Bölge Başkanı Ziya Aksoy, Sütlüoğlu’na sert çıktı. Savcıların harekete geçmesini isteyen Aksoy, "Türkiye’de anayasa ve demokrasi varsa, bu hukuksuzluğa bir an önce dur denilmesi" gerektiğini söyledi. "Son zamanlarda Çaykur işçilerine ve üyelerimiz üzerindeki işveren baskıları son derece artmıştır" diyen Aksoy, "Üyelerimizin anayasa ve yasalardan gelen sendika seçme özgürlüğü adeta ellerinden alınmak istemektedir. Bu baskılar, tahammül edilemeyecek noktaya gelmiştir. Zaman içerisinde sorumlular yargıç önüne çıkartılacak, er geç yaptıklarının hesabını vereceklerdir. Genel Müdürün hiç ilgisi olmayan bir anda böylesine gerçek dışı ve işçilerin özgür iradesini hedef almaya yönelik demeçler vermesi, işletilmeye çalışılan bu hukuksuz sürecin tam anlamıyla arkasında olduğunu göstermektedir" dedi. CUMHURİYET SAVCILARINA SESLENİYORUZ Aksoy, şunları söyledi: "Buradan bağımsız olduğuna tüm gönlümüzle inanmak istediğimiz yargıya sesleniyoruz. Artık savcılarımız harekete geçmelidir. Kanunlarca kendisine tanınan hakları kullanmak istemekten başka hiçbir suçu olmayan üyelerimiz üzerindeki baskılar, dayanılmayacak noktaya gelmiştir. Sorunlar en kısa sürede tespit edilerek sorumluların yargılanmaları için gerekli girişimlerin yapılması gerekmektedir. Üyelerimiz korkularından bireysel başvuru yapmamaktadır. Burada, savcıların devreye girmesi gerekiyor. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse kanunların üzerinde açıklama yapma yetkisine sahip değildir."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap