SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yeni Dünya Vakfı açıldı

Yeni Dünya Vakfı açıldı

17 Kasım 2014 Pazartesi - 11:28




Yeni Dünya Vakfı’nın Giresun Temsilciliğinin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu ile Giresun Valisi





Bakan Canikli, "Biraz önce açılışını yaptığımız vakfın inşallah hayırlı hizmet veren, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum. Buradaki anahtar kelimelerden bir tanesi çeşitlilik... Yani sivil toplum örgütlerinde de çeşitlilik. Sivil toplum örgütlerinde de merkezi anlayışın olumsuz yansımalarını görüyoruz. Bunun nedeni de bu alandaki çeşitliliğin olmamasıdır. Yeni Dünya Vakfı da tam bu noktada, bu alana hizmet ediyor. O fonksiyonu inşallah ifa edecek. Bunlar güçlendikçe geleceğe güvenle bakma noktasında ülke olarak her anlamda, hem demokratik standartların daha keskin bir şekilde net bir şekilde realize edilebilmesi, hayata geçirilebilmesi açısından toplumdaki kör noktaları, ölü noktaların kapatılmasında Giresun’a büyük katkılar sağlayacaktır" dedi. ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI 1996 yılında kurulan YDV’nin Giresun’da açılan temsilcilikle birlikte Türkiye genelinde 1 genel merkez, 1 şube ve 14 temsilcilik sayısına ulaştığını ifade eden Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu, vakıfların kuruluş gayelerine dikkat çekerek, insan merkezli, eğitime odaklı bir vakıf olan YDV’nin kuruluşundan bugüne ortalama yıllık 500 öğrenciye burs verdiğini açıkladı. Göksu, geçen yıl 640 öğrenciye burs verdiklerini, bu yıl hedeflerinin bin 300 öğrenci olduğunu söyledi. ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİK YDV Giresun Temsilci Heyeti Başkanı Av. Sabri Öztürk, Yeni Dünya Vakfı’nın önemli hizmetler yapmaya çalışan bir vakıf olduğunu belirterek, "Üniversite öğrencilerimize yönelik bir vakıf, Giresun’da da temsilciliğini açarak, özellikle Giresun Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz için burs vermek, bunların eğitim faaliyetlerine, kültürel faaliyetlerini katkıda bulunabilmek için bir misyon üstlendik" diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap