SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kazansak ne güzel olacaktı

Kazansak ne güzel olacaktı

08 Şubat 2018 Perşembe - 07:00








Her takımın taraftarı kaybedilen puanlar sonrası bu cümleyi aklından geçirir, üç puan hayalinin peşinde hesaplar yapılır.

Bu cümle sadece Rizespor için geçerli değil. Geçen hafta ev sahibi Erzurumspor taraftarlarının çok yaklaştıkları üç puan mutluluğu son dakikada yenilen golle hüzne dönüştü, dolayısıyla biraz da empati yapmak lazım.

Yardımcı Camiayı Ayakta Tuttu

Bu ligde şampiyonluk hesabı basit. Evinde maç kaybetmeyeceksin, deplasmanda da mağlup olmadan yani bir puan ile yoluna devam edeceksin. Arada bir üçlü veya dörtlü bir seride yakaladın mı sezon sonu ganimeti toplar, mutlu sona yaklaşırsın. Ligin ilk devresinde Çaykur Rizespor çalkantılı bir dönem geçirdi. Özellikle İbrahim hoca sonrası bazı maçlar var ki topçular hiç sıkmadı, kendilerini yormadı. Yani sağlık için spor yaptılar. Bu dönemlerde Çaykur Rizespor Başkanı Sayın Yardımcı’nın verdiği demeçler camiayı ayakta tuttu, moraller bozulmadı. Bu çok önemli idi ve öyle de oldu.

Devre arası transfer dönemi geride kaldı, Rizespor kadrosu içinde yer alan tüm oyuncular artık biliyor ki kötü oynarsam formayı kaptırırım. Yani pabuç artık pahalı. Her mevkide alternatif var, bu durumda en çok kazanan taraf ise İbrahim hoca ve artık futbol deyimi ile top hocada.


Taraftar Devreye Girmeli

Şampiyonluk öyle kolay gelmiyor. Emek var, mücadele var, birlik beraberlik var. Bu ortam fazlasıyla Rizespor’da var. Eksik olan şey, taraftarın stadı yeterince doldurmaması. Yeşil – mavili taraftarların şampiyonluk yolunda takımlarına tam destek vermeleri gerekiyor. Yönetim üzerine düşen görevi yaptı, sıra şimdi taraftarlarda.

Dizginler Artık İbrahim Hocanın Elinde!

Ligde bundan sonra oynanacak her hafta kırılma haftası olacak. Kadro genişliği olan takımlar ayakta kalacak, sakatlık ve takımların kilit oyuncuların yokluğu dezavantaj olacak. Tabi bir de olmazsa olmaz hakemler. Hakem takdirleri hem Süper Lig yolcularını belirleyecek, hem de play – off ve küme düşme hattını şekillendirecek. Bireysel hataları az yapan takımlar ayakta kalır, tam tersi kaleci veya taç atışından gol yiyen takımlar erkenden havlu atarlar. Teknik adamlar maç sonu “ben nerede hata yaptım” diye düşünür ve genelde adresi bireysel hatalara bağlar ve işin içinden kurnazca çıkarlar. İbrahim hoca ile Rizespor çok yol aldı ve artık dizginleri de eline aldı. İdmanlarda İbrahim hoca rüzgârı esiyor, ligin ilk devresinde daha ılımlı bir Üzülmez vardı.

  1. Hafta Şekillenir!..

Ligin bitimine 14 hafta kaldı ve artık kemerlerinizi sıkı sıkıya bağlayın. Altınordu maçı ile yeniden iyi bir seri yakalama şansı önümüzde var. 4 maçın üçü kısa şubat ayında evimizde, Balıkesir maçı ise salı akşamı yani hafta içi oynanacak. Burada taraftar devreye girmeli, artık bu takıma sahip çıkmalı. Benim tahminim lig yarışında yer alan ve zirvenin eteklerine konan 6 takım bu yarışın son 30 ve 31. haftalarına kadar içinde olacak. Bu lig çok büyük sürpriz olmazsa son bir ay içinde şekillenir. “Kazansak ne güzel olacaktı” haftalar bir biri ardına devam edecek. Bu ligde her maçta sürpriz sonuçlar olur ve olmaya da devam edecek. Onun içindir ki son düdüğe kadar bu ligin karakteristik özelliği olan savaşmaya ve mücadele etmeye devam. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap