SON DAKİKA



Haber > Magazin > 10 bin yeni korucu daha geliyor

10 bin yeni korucu daha geliyor

26 Şubat 2016 Cuma - 13:38




Sayıları 60 bine çıkacak koruculara “yol güvenliği” görevi de verilecek.





Halen 50 bin olan köy korucusu sayısı, önümüzdeki ay göreve başlatılacak 10 bin korucuyla 60 bine çıkarılıyor. Yol güvenliği ve alan hakimiyetinde koruculara daha geniş yetki veriliyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, karargahta köy korucularını yemekli toplantıda ağırladı. Köy korucuları dernek yöneticileriyle bir araya gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, operasyonlarda bugüne kadar 4 bin teröristin öldürüldüğünü ve dağlardaki terör yuvalarının dağıtıldığını söyledi.

Hulusi Akar, bölücü örgüte karşı yürütülen operasyonlar sonucu 4 bin civarında teröristin öldürüldüğünü, dağlarda bulunan terörist sığınaklarının bulunduğunu, erzak ve malzemelerinin çıkarıldığını belirtti. Yolların teröristler tarafından kesilmesine engellemek, alan hakimiyetinin teröristlerin eline geçmesini engellemek amacıyla 10 bin yeni köy korucusu alınması ve bunların gelecek ay göreve başlatılması planlandı.

Daha önce devlet tarafından ihmal edilen ve bu yüzden bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan, işkence yapılan ve öldürülen köy korucularına, devlet yeniden sahip çıkmaya başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ile 40’a yakın dernek başkanıyla yemekte bir araya geldi. Gazi Üniversitesi ile Korucular Konfederasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde dernek yöneticilerine insan hakları, ceza kanunları, hukuk, silah kullanma yetkileri gibi konularda eğitim verildi. Dernek yöneticileri de bulundukları yörelerde bu eğitimi koruculara verecek.

YENİ BİRLİKLER VE YOL GÜVENLİĞİ

Bölücü örgütün en çok çekindiği ancak “Çözüm Süreci” döneminde Güneydoğu’ya gönderilmeyen Bolu Dağ ve Komando Tugayı ile Kayseri Komando Tugayı başta olmak üzere, Batı’dan savaşçı birlikler de yeniden Güneydoğu’ya gönderilmeye başlandı. Terör örgütünün çatışmaları il ve ilçelere kaydırma planı üzerine, askeri birliklerde, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri de “meskun mahalde çatışma eğitimi” görüyor. Aynı kapsamda Güneydoğu’ya gidecek birliklerde de benzer eğitimler verildi.


Bölücü örgütün eylemleri kırsal alandan ilçelere çekme planında, halkı “canlı kalkan” olarak kullanmayı da öngörüyor. Cizre, Silopi ve Sur’da yaptıkları “deneme”de görülen eksiklik ve aksaklıklarını giderip buna göre yeni bir yapılanma içine girdiklerine ilişkin bilgiler bulunduğunu belirten bir yetkili “Örgütün yeni planına karşılık, güvenlik birimleri de buna göre önlemler geliştiriyor. Halk, teröristlerin yanında değil. Ancak yaşananların sorumluluğunu güvenlik güçlerine yıkıp halkla karşı karşıya getirmeyi amaçlıyorlar” dedi.

4 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Haziran ayından bu yana dağlarda, ilçelerde yürütülen kara ve hava, Irak’ın Kuzeyi’nde bulunan kamplara dönük hava harekatları sonucu öldürülen örgüt mensubu sayısının 4 bin civarında olduğu yemekte konuşuldu. Örgüte silah ve mühimmat yönünden de önemli darbeler indirildiği belirtildi. 

Daha önce 45 binden 50 bine çıkarılan köy korucusu sayısı da Mart ayında alınacak 10 bin yeni korucuyla 60 bine yükseltiliyor. Yeni dönemde askerin daha çok ilçelerde meydana gelebilecek olaylarla mücadele edeceği, kırsal alanda ve yolların kesilmesine karşı da korucuların daha aktif hale getirilmesi planlandı. Korucular, kendi görev alanları içinde bulunan yollara patlayıcı madde döşenmesinin engellenmesi, önceden döşenenlerin bulunması konusunda da faaliyette bulunacak. Askerler, korucu dernek yöneticilerine yasalardan ayrılmamalarını, denetime ağırlık verilmesini de istediler.

Sözcü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap