SON DAKİKA



Haber > Magazin > İlk kez Türk bilim insanları üretti!

İlk kez Türk bilim insanları üretti!

04 Temmuz 2016 Pazartesi - 18:31




Atatürk Üniversitesi Su Ürünlerinde kinoa bitkisinden doğal ve yenilebilen yeni nesil biyofilm ambalaj malzemesini Türk bilim insanları üretti.





Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su İşleri Avlanma ve İşleme Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Alak ve ekibi tarafından üniversitede üretilen balık ürünlerinin daha sağlıklı ambalajlarda satışa sunulabilmesi düşüncesinden hareketle başlatılan çalışmalarda, yüksek protein değeriyle bilinen kinoa bitkisinden yenilebilir, biyofilm şeklinde ambalaj üretildi.

"BİYOFİLM" MALZEMELERİN ÖNE ÇIKTI

Alak, yaptığı açıklamada, sağlıklı gıdaya yönelik artan tüketici talepleri doğrultusunda özellikle organik ürünlerin tüketiciye sunumunda, doğal ambalaj malzemelerine olan ihtiyacın arttığını belirtti.Bu doğrultuda bilinen klasik, açılıp içinden gıda ürününün çıkarılarak tüketildiği ambalajların yerine, gıdayı üzerini bir film tabakası şeklinde sararak koruyan ve gıdanın tüketimi safhasında yenilebilen "biyofilm" malzemelerin öne çıktığını anlatan Alak, tüm dünyada araştırmacılar tarafından doğal kaynaklı, yenilebilir ve sağlıklı biyofilmler üzerinde çalışıldığını ifade etti. Alak, biyofilm ambalajlamaların son zamanlarda önemli bir boyut aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

SİSTEMLER KARŞIMIZA ÇIKIYOR

"Artık insanlar, güvenli gıda tüketimi kapsamında, sentetik ürünlerle temas eden gıdaları tüketmekten çekiniyorlar. İnsanların artık tükettiği her şeyi sağlıklı olduğundan emin olarak tüketme isteği var. Artık ambalajlama dediğimiz zaman özellikle halk sağlığı açısından da önemli boyutta artı sağlayabilecek, halkın çekinmeden tüketebileceği, yenilebilir ürünlerin de bu ambalaja dahil edilebileceği sistemler karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de biyofilmler."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap