SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yeni kimliklerde sahtecilik imkânsız

Yeni kimliklerde sahtecilik imkânsız

03 Mart 2016 Perşembe - 12:58




Yeni 'çipli kimlik kartları' para, kredi kartı ve GSM operatörlerinin telefon kartlarında bulunan güvenlik bileşenlerinin tümüne sahip, taklidi ve tah





 Yeni kimliklerin biyometrik veri kaydı özelliğiyle, noter, tapu, emniyet ve diğer kamu kurumlarında sahtecilik ve dolandırıcılık işlemlerinin yüzde 100 önleneceği belirtiliyor. Yeni kimlik kartları ilk etapta 14 Mart'tan itibaren Kırıkkale'de ikamet eden veya da nüfus kaydı bu ilde bulunan 524 bin vatandaşa sunulmaya başlanacak. Nüfus müdürlüklerine biyometrik fotoğraf ile yapılacak başvurudan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yeni merkezinde basılacak kimlik kartları kargoyla vatandaşın adresine gönderilecek.İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 14 Mart'ta pilot bölge olarak Kırıkkale'de dağıtımına başlanacak yeni kimlik kartlarını edinmek için, Kırıkkale'de ikamet eden veya nüfus kaydı bu ilde bulunan 524 bin kişi başvuracak.    

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap