A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2024

Yayın Tarihi: 02.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

BU BOLLUK FİYATA YANSISIN


Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açılmasıyla balık sezonu açıldı. Yasak süresince eldeki veriler bu sene palamutun bol olacağını zaten gösteriyordu. Gece yarısı açılan tekneler sabah erken saatlerde dolu şekilde kıyılara yanaştı. Trabzon'da balık tezgahlarında 200 TL'ye kadar alıcı bulan palamut bu sabah itibarıyla 75 TL civarında satışa sunuldu. Geçen sene palamutun olmayışı ve balıklardaki yüksek fiyat nedeniyle alt gelirli balık yemeyi unutmuştu. Hazır balık bu kadar bol, et fiyatlarıda bu kadar yükselmişken, balıkçılarımız umuyoruz ki vatandaşın yüzünü güldürecek. Palamut bitecek, sonra hamsi başlayacak ve bu kış fakirin sofrası balık ile şenlenecek.


ERDOĞAN A KADROSUNU DEĞİŞTİRECEK!


AK Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın bir araya gelecek. Toplantıda, kongreleri başlatma kararı alınacak ve sonrasında olağan kongre takvimi işlenecek. 8'inci Olağan Büyük Kongre'nin takvimine göre önce belde, sonra ilçe, il ve son olarak büyük kongre yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti yönetim organı olan ve yedekleriyle birlikte 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için yetki sahibi olacak. Erdoğan'ın, parti vitrini ve A takımında da değişiklikler yapması bekleniyor. AK Parti yetkilileri, kongre sürecini 2028 seçimlerine yönelik yeni kadroların belirlenmesi olarak değerlendiriyor


ONLAR DA DERT YANIYOR!


Trabzon'da araç kiralama yapan Eray Bilgin kiralama gün sayılarının bu yıl oldukça düştüğünü söyledi. Bölgeye gelen turistlerin harcama rakamlarının ciddi oranda azaldığını kaydeden Bilgin, son yıllarda Doğu Karadeniz'e Orta Doğu'nun düşük gelirli gruplarından turist geldiğini söyledi. Döviz bazındaki fiyat artışlarından dolayı turistlerin de daha az harcadığını kaydeden Bilgin, "Geçtiğimiz yıllarda Arap turistlere ortalama 30 gün kiralarken şimdi ortalama 8-10 gün kiralıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda araçlarımız yaz döneminde en fazla 8-9 gün boşta kalırken şimdi 30 güne yakın boşta kalıyor. Turizm sezonunu artırmaya çalışırken sezon çok daha daraldı. Trabzon'da bu yıl turizm sezonu 40 güne kadar düştü. Son dönemde Körfez ülkelerinden az da olsa araçlarıyla gelenler de oluyor. Enflasyon, pahalılık ve fiyatların döviz bazında da artması en büyük sebeplerden" dedi.


İŞKUR İSTİHDAM YARATACAK!


Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. Trabzon’da bazı okullarda hala tadilat sürüyor. Hem tadilat hem de okullardaki yönetimsel sıkıntıların yanına birde okullarda temizliği kim yapacak sorunu eklendi. Geçmiş dönemde İŞKUR üzerinden okullara temizlik işçisi alınıyordu. Bu uygulama bu sene askıya alındı. Tuvaletleri kim temizleyecek, gerekli hademe işlerini kim yapacak, okulun genel işlemlerini kim sürdürecek. Sorun çözülmezse bu yıl Trabzon’da okullarda salgın hastalık olmaması kaçınılmaz. “İşgücü Uyum Programları” adı altında yeni bir yönetmelik çıkıtı bu yönetmelik kapsamında atamaların olması bekleniyor. Önümüzdeki günler içinde bu konu ile ilgili İŞKUR’dan kapsamlı bir açıklama gelecek


ÖN SEÇİM VE ÜÇ DÖNEM KARARA BAĞLANACAK


Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) tüzük değişikliğini görüşmek ve karara bağlamak amacıyla düzenleyeceği 20. Olağanüstü Kurultayı, 6,7 ve 8 Eylül'de ATO Congresium'da gerçekleştirilecek. Kurultayda, ön seçim ve üç dönem kuralı öne çıkacak. CHP'nin, "Değişim Kurultayı" sloganıyla tüzük değişikliğine gideceği kurultay kapsamında partinin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. İlk olarak, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü olan 4 Eylül Çarşamba günü Sivas'ta kurultayın sembolik başlangıcı yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekiler, saat 10.00'da düzenlenecek resmi törene katılacak. Ardından Parti Meclisi (PM) üyeleri ve il başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilecek. Devamında ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM toplantıları yapılacak.