SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2024

04 Temmuz 2024 Perşembe - 08:17




Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2024





ESKİ TRABZONLU BAKAN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Kuzey Marmara Otoyol işletmesine CEO olduğu aylık 1 milyon lira maaş aldığı iddia edildi. İktidara yakınlığı ile tanına şirketlere AK Partili isim ve bakanların transferi devam ediyor. Eski Ulaştırma Bakanı  Trabzonlu hemşerimiz Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyol işletmesine CEO olduğu ileri sürüldü. Turhan’ın şirketten aylık 1 milyon lira maaş aldığı da belirtildi. Şirketin patronluğunu ise Limak, Cengiz Kolin ve Kalyon yapıyor. Cahit Turhan 1997’de Karayolları İstanbul 17. Bölge Müdürlüğünde Otoyolu Bakım İşletme Başmühendisliği görevini üstlendi. Daha sonra ise Turhan, İstanbul 17. Bölge Müdür Yardımcısı görevlerine atandı.2016 yılında ise Turhan Kuzey Marmara Otoyolu işletmesine CEO görevini üstlendi. Ancak 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

ZENGİN OLMA HAYALİ DE HAYAL OLDU!

Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu, Süper Star, On Numara gibi şans oyunlarına Demirören Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören yüzde 50 civarında zam yaptı. Çılgın Sayısal Loto'nun kolonu 10 TL'den 15 TL'ye, Süper Star 15 TL'den 23 TL'ye Şans Topu ve On Numara 5 TL'den 8 TL'ye yükseldi. Süper Loto'nun da bu akşam ki çekilişten sonra zamlanacağı tahmin ediliyor. Zamları çok yüksek bulan bir vatandaş "Zengin olma hayallerimiz de zamlandı. Zaten çıkacağını düşünerek almıyorduk. Hayali kurmak hoşumuza gittiği için oynuyorduk. Artık ona vereceğimiz parayla ekmek alıp evime götürürüm" diye konuştu.

HAPİSTEN KAÇAN AZİZ YILDIRIM!

Sağlık Bakanı olarak atanan Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca’dan teslim aldı. Sosyal medyada Memişoğlu'nu araştıran kullanıcılar geçmişte Memişoğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşımlara ulaştı. Bakan Memişoğlu, 2012 yılında yaptığı bir paylaşımda, "Trabzonspor ruhunun ne demek olduğunu abileri dahil tüm spor camiasına gösteren 1461 TS takımını tebrik ediyorum, Allah sizden razı olsun" ifadelerini kullandı. Bakan Memişoğlu'nun 2014 yılında yaptığı paylaşımda ise "Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutluyor, gerçek FB taraftarını tebrik ediyor ve şikeci hapisten kaçan Aziz'den kurtulmalarını diliyorum" ifadeleri görüldü .Paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu.

ARTVİNLİ MERİH!

Türkiye'nin zaferiyle sonuçlanan Avrupa Şampiyonası karşılaşmasını Avusturya basınında. Mert Günok’ un son dakikadaki kurtarışı da, ortak konu başlıklarından biriydi. Avusturya basını ırkçı taraftarlarının bir gün önce yaptığı sokak gösterisini de manşetlerine taşımıştı. Basının ilgi gösterdiği diğer konu başlıkları, Avusturya’daki Türklerin gösterileri yanı sıra PKK bayrakları ve Avusturya’yı destekleyen Suriyeliler oldu. Merih Demiral’ ın maç sonu yaptığı ‘bozkurt işareti ‘ de Avusturya basınında yer aldı. Avusturya karşısında  yıldızlaşan Merih’in Karadeniz’in evladı ülkemizin gururu  Artvin Arhavili olduğunun altını çizmekte fayda var

EMEKLİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam belli oldu. TÜİK'in açıkladığı ve beklentilerin altında kalan haziran ayı enflasyon verileri, memur ve emeklilerin alacağı zammı da şekillendirdi. TÜİK verilerinde 6 aylık enflasyon, yüzde 24.73 olarak ölçüldü. Veriler doğrultusunda yapılan hesaplamaya göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 zam alacak. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 24.73 zamlanacak. Trabzon’da açıklanan zam oranlarının emeklilere  sorduk hepsinin verdiği cevap aynı .”Biz bu artışla ne yapacağız ev kiraları almış başını gidiyor elektrik zamlandı her sabah bugüne neye zam gelecek korkusu ile uyanıyoruz .Ortalık ateş pahası” diyen emekliler yerel seçimden ders alamayan hükümetin kendi ayağına sıkmaya devam ettiğini dile getirerek tepki koydular
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap