A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 06.07.2024

Yayın Tarihi: 06.07.2024 - 08:58 | Güncelleme Tarihi: 06.07.2024 - 07:56
Olaylar ve Yaşananlar | 06.07.2024

USTA  ADAY OLACAK!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası (TŞOF) Başkanlığına Mehmet Yiğiner seçildi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) olağanüstü seçimli genel kurulunda mevcut başkan Fevzi Apaydın kaybetti. Yeni başkan Mehmet Yiğiner oldu. Ankara’da gerçekleştirilen seçimlere tam kadro katılan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Ömer Hakan Usta seçimlerin tüm şoför camiasına hayırlı olmasını temenni etti. Bundan sonraki süreç bakalım nasıl işleyecek? Usta’nın önümüzdeki dönem TESOB Başkanlığı adaylığı gündemde. Uzun zamandır Metin Kara’nın başkanlığını yaptığı Trabzon Esnaf Odaları Birliği (TESOB)  seçimlerinde Ömer Hakan Usta’ya başkan adaylığı noktasında ciddi bir destek var.

TRABZON GÜNLERİ KİME HİZMET EDİYOR?

İstanbul ve Ankara’da her yıl büyük masraflar ve israf yapılarak gerçekleşen Trabzon Tanıtım Günlerinin bundan sonraki süreçte yapılmaması, yapılacaksa da bunun yerinin Trabzon olduğunu dile getirmiş, bu konuda kamuoyundan büyük destek almıştık. Trabzon Tanıtım Günleri amacının dışına çıkmış, rant günleri olarak hafızalara kazılmış durumda ne yazık ki. Yöresel ürünlerin yerini sahte-taklit ürünler alırken Trabzon’un sanatsal, tarihi, kültürel, sosyal hiçbir özelliği de Tanıtım Günlerinde sergilenmemekte. Yeme-içme günlerine dönen Trabzon Tanıtım Günleri Dernek ve Federasyonların kendi reklamlarını yapmaktan öteye geçemiyor. Hedeflerinden ve amacından koparılarak para kazanma günlerine dönen Trabzon Tanıtım Günleri ile ilgili bugüne kadar yapılan harcamaların gelir ve giderlerin de kamuoyu ile paylaşılmaması ayrı bir soru işareti? Hadi çıksın Trabzon Dernekleri, federasyonları ve vakıfları başkan ve yönetimleri bu konuda bir açıklama yapsınlar görelim.

RANDEVU SİSTEMİ ÇÖKTÜ!

Ülkemizde sayıları 10 milyonu aşan Suriyelilerin sağlık sistemine getirdiği yükten dolayı randevu alınamadığını da kaydeden İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkların Fahrettin Koca’yı koltuğundan ettiğini belirtti: “10 milyon Suriyeli belası kaçaklar. Sağlık sektörünün başına çok büyük dertler açtı. 150 milyon poliklinik hizmeti verildi Suriyelilere. 4 milyondan fazla ameliyat, 4 buçuk milyondan fazla da yataklı tedavi. Buna hiçbir devlet katlanamaz. Dolayısıyla şu anda randevu alınamıyor.”

EMEKLİNİN SESİNİ DUYUN!

İlk 6 aylık enflasyon ortalamasının açıklanması ile birlikte SSK ve BAĞKUR emeklilerinin yüzde 24,73 oranında enflasyon farkı alacağı kesinleşti. Memur ve memur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 19,31'de kaldı. Peki zam farkları ne zaman yatırılacak? Emeklinin Temmuz zammının 17 Temmuz ile birlikte kademeli olarak emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Emekli maaşları Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmesine rağmen, yapılan eşitleme 10 bin TL'yi yükseltmemişti. Emekliler, kök maaş sorununa bir çözüm bulunmasını bekliyor.

EMEKLİYE YOK KENDİLERİNE VAR!

İktidar, enflasyonla mücadele ediyoruz diyerek milyonlarca asgari ücretli ve emekliye zam  yapmadı ancak kendi maaşlarına bol keseden zam yağdırdı. Tüm bakanların maaşına temmuzdan itibaren 28 biner lira zam geldi. Bakan maaşlarına son bir yılda yapılan zam tutarı 76 bin lirayı buldu. Böylece 1 bakan maaşı 8.5 asgari ücretten 10 asgari ücrete, 14.5 emekli aylığından 17.3 emekli aylığına yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığı alanların geliri 47 bin lira zamla 241 bin liradan 288 bin liraya çıktı. Bu bakanların maaşı geçen ay 14 asgari ücrete karşılık geliyordu, temmuz itibarıyla 3 asgari ücret kadar daha zam yapılıp 17 asgari ücrete çıkarıldı.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın