SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2024

27 Mart 2024 Çarşamba - 08:09




Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2024





TONYA’NIN VEYSELİ!

Tonya’dan bağımsız belediye başkan adayı olan Veysel Kurt ile konuştuk... İddialı. “Tonya halkına güveniyorum. Onlar istedi bağımsız aday oldum” diyor.
Onu anlatmak için aslında bir kez ilçeye gitmeniz yeterli olacaktır.
Gittik gördük...
Seçim ofisinin önü adeta ana baba günü...
Kurt sağlık camiasından tanınıyor. Onun öncesinde Tonya’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan önemli iz bırakan Ahmet Kurt’un kardeşi...
Uzun yıllar Numune Eğitim Araştırma Hastanesi ve ardından Kaşüstü Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Veysel Kurt bu süre boyunca sadece işini yapmakla kalmadı adeta herkesin en sevdiği olmuş.
Nasıl mı yaptı bunu?
Tonya’nın Konakyanı olarak bilinen meşhur merkezinde dolaşırken önünüze çıkan vatandaşlara da Veysel Kurt’u sorarak bunun cevabını alabilirsiniz.
Güler yüzü, insanlara yaklaşımı, dokunduğu herkesin üzerinde bir iyilik bırakması, yardımseverliği dikkat çekici. Özellikle sağlık sektöründe hizmet verdiği dönemde sadece kendi ilçesi Tonya insanına değil herkese elinden gelen yardımı yapmış. Geçtiğimiz dönem mahalli seçimlerde yine Tonya’dan ve AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmuştu. Ancak AK Parti tarafından aday gösterilmemişti.
Bu dönem haklı olarak ‘Bu kez partim beni aday göstersin’ beklentisindeydi. Ancak bu beklenti hiçbir şekilde karşılık bulmadı. Veysel Kurt’a göre ahde vefa görmedi. Çıktı bağımsız olarak aday oldu. Çünkü artık hizmet zamanıydı. Birikimini, insanlarla diyaloğunu artık çok iyi bildiği, sevdiği Tonya’sının sorunları için “Ben çözerim” diyor. O, Tonyalının gözünde Veysel Kurt değil, uzun zamandır ‘Bizim Veysel’. Bizim Veysel sloganıyla çıktığı yolda ilçe halkına güveniyor. Yolu uzun, yolu açık olsun..

KAYA YIKILMIYOR

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya onca kasıtlı algı haberi ve sosyal medya paylaşımı ile dedikoduya rağmen ayakta kalmayı başarıyor. Ahmet Kaya yıkılmıyor. Yoğun bir çalışma temposu ile mahalle mahalle, sokak sokak gezen Kaya bu seçimi almak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Şehirde sessiz ve kararsız kitlenin de desteğini arkasına alan Kaya’nın son viraja başarılı giriş yaptığını söylemek mümkün…

CHP 1 NİSAN’DA NE YAPACAK?

1 Nisan sonrası bakalım siyaset nasıl şekillenecek, kimler kaybedecek, kimler kazanacak, kimler hayal kırıklığı yaşayacak? Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1 Nisan’dan sonra parti tüzüğü için harekete geçilecek. Haziran ayının 15’ine kadar mahalle, ilçe ve illerden tüzükle ilgili gelen öneri ve raporlar birleştirilecek. Dünyadaki sosyal demokrat partilerin tüzüklerini inceleyen ekip son rötuşlarını yapacak. Tüzük komisyonu 16 Haziran’da tüzüğü yazmaya başlayacak, eylüle kadar tamamlayacak. 4-9 Eylül tarihlerinde Değişim ve Dönüşüm Kurultayı yapacak.

VER DESTEĞİ ERDOĞAN’A ÇIK EKRANLARA!

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Trabzonlu hemşehrimiz Abdurrahman Akyüz, geçen hafta Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte “Erbakan Hocam olsaydı Murat Kurum'u belediye başkanı yapmamızı beklerdi" dedi. Akyüz bu açıklamasının ardından parti disiplin kuruluna sevk edildi. Parti içerisinde Akyüz hakkında verilecek karar beklenirken, iktidar medyası da Abdurrahman Akyüz’e son günlerde ekranlarda ve sayfalarda boy boy yer vermeye başladı.

SÜRMENE’DE UZLAŞMA VAR

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim sonuçları merakla beklenen ilçelerin başını çeken Sürmene’de AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu önde gidiyor. Azizoğlu, güler yüzü, vatandaşla kurduğu diyalog, başarılı hizmet anlayışı ve projeleriyle ilçede kendi adına bir uzlaşma yarattı. Bütün partilerin aday çıkardığı Sürmene’de bu uzlaşmanın sandığa nasıl yansıyacağı merak konusu… Sürmene’de AK Parti 2019 yerel seçimlerinde 8 bin 911 oy ile yüzde 54.5 başarı sağlamıştı. 2019 yerel seçimlerine Büyük Birlik Partisi adayı olarak giren Orhan Kahveci 4 bin 27 oyla yüzde 24’te kalmıştı. Kahveci 31 Mart seçimlerinde ise Yeniden Refah Partisi belediye başkan adayı. Sürmene’de CHP İsmail Aksoy, İYİ Parti Selami Ateş, Yeniden Refah Partisi Orhan Kahveci, BBP Muhammet Toprak, BTP Zeki Uzun, Saadet Partisi Recep Kalyoncu, DEVA Partisi Mehmetali Duman ile seçimlere giriyor.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap