A+ A-
Yorum
10

Çok düşünceli olanlar buna sevinecek! O hastalıktan korunuyorlar

Yayın Tarihi: 16.06.2023 - 17:18 | Güncelleme Tarihi: 16.06.2023 - 17:17
Halk arasında hafıza kaybı veya bunama olarak adlandırılan Demans için özel bir tedavi yoktur. Ancak bilim insanları fazla düşünceli insanların bu konuda şanslı olduklarına dikkat çekti.

Demans son yıllarda adı sıkça duyulan ölümcül hastalıklardan biridir. Bu duruma yol açan birçok faktör vardır. Beslenme, çevre koşulları, bireyin dış dünyadan izolasyonu gibi etkenler adeta bunamaya zemin hazırlıyor.

Londra Üniversitesi'nden araştırmacılar, bilişsel gerilemeyi önlemenin bir yolunu bulmuş olabilecekleri konusunda iyimserler. Eğer bu doğruysa, şimdiden Alzheimer hastalığından veya başka bir bunama türünden muzdarip insanların sayısının önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde azalacağına dair umut var.

 

DERİN DÜŞÜNMEK ÖNLÜYOR

Ekip, derin düşünmeye daha fazla zaman harcayan insanların daha iyi hafıza, konsantrasyon ve problem çözme yeteneklerine sahip olduğunu buldu. Ayrıca, beyin fonksiyonları daha hafif hale gelmişti.

Çalışma, yaklaşık 70 yaşında toplam 259 kişiyi içeren iki klinik çalışmanın verilerini analiz etti. Katılımcılar düşünceleriyle ilgili soruları yanıtladı. Ekip, davranışlarını, duygularını ne sıklıkla yansıttıklarını ölçtü ve anlamaya çalıştı.

DÜŞÜNCE VE DAVRANIŞLAR BEYNİ GELİŞTİRİYOR

Araştırma bulguları, düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını düzenli olarak değerlendiren kişilerin yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde bilişsel gerileme yaşama olasılıklarının daha düşük olduğunu göstermiştir.

Bilim adamları, meditasyonun vücuttaki sakinlik duyguları ve azalan stres seviyeleri ile bağlantılı olabileceğini varsayıyorlar.

HER GÜN SADECE 10 DAKİKA AYIRIN

Günde on dakikalık meditasyonun daha iyi bilişsel işlev sağladığına dikkat çeken uzmanlar, iş ve sosyal ilişkileriniz gibi hayatınızı oluşturan faktörleri yargılamadan düşünerek zaman geçirmenizi tavsiye ediyor.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler