SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Uzmanlardan verem uyarısı

Uzmanlardan verem uyarısı

06 Ocak 2016 Çarşamba - 15:46




Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, verem hastalığının günümüzde etkili olmadığı gibi bir izlenimin yanlış olduğunu vurgulayarak, tedavi ed





Veremin çoğunlukla akciğerlerde ortaya çıkan bir hastalık olduğunu, nadir de olsa diğer organları tutabildiğini ancak genellikle akciğer veremi olarak bilindiğini kaydeden Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, “Bu bakteri vücuda girdikten sonra hemen hastalık oluşturmayabilir. Vücut direncinin düşmesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu bakteri daha sonra vereme neden olabilir” dedi.

SOLUNUM YOLLARINA DİKKAT

Verem mikrobunun insan vücuduna çeşitli yollardan girebileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, “Solunum yolları bunların başında gelir. Sağlığımıza dikkat etmemek, aşırı yorgunluk, üzüntü, grip veya diyabet gibi vücudun direncini azaltan durumlar da hastalık ihtimalinin artmasına neden olur. Hastalığın çeşitli belirtileri olmasına rağmen en önemli belirtisi uzun süren öksürük ve kanlı balgamdır. Ayrıca verem hastalarında ilk aylarda yavaş, ilerleyen zamanlarda hızlı zayıflama, halsizlik, yorgunluk, geceleri terleme ve hafif ateş gibi belirtilerde gözlenir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap