SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi açıkladı: Seçim tarihi belli oldu!

Abdulkadir Selvi açıkladı: Seçim tarihi belli oldu!

07 Nisan 2022 Perşembe - 09:53




Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında seçim tarihinin belli olduğunu gerekçesiyle birlikte açıkladı.





AK Parti ve MHP’nin ortak çalışmasıyla Meclis’e sunuluna ve kabul edilen yeni seçim kanunu dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesinin yanı sıra bir çok değişikliği işçeren yeni seçim yasası hakkında düşüncelerini yazan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bu yasanın yürürlüğe girmesiyle seçim tarihinin de belli olduğunu ifade etti.

"SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde yanından ayırmadığı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısının bir bölümüne “Seçim tarihi belli oldu” başlığını atarken yeni yasayla ortaya çıkan düzenlemeleri maddeler halinde sıraladı. Yaptığı sıralamanın 5. maddesine bu yasayla birlikte erken seçim ihtimalinin de ortadan kalktığını öne sürdü. Selvi bu konudaki iddiasını “Seçim yasasıyla ilgili değişikliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte erken seçim yok demektir.” Sözleriyle ortaya koydu.


Yeni seçim yasasına göre erken seçim olmayacağını iddia eden Selvi bu konudaki gerekçesini ise “Çünkü Anayasa’nın 67. maddesinde, ‘Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz’ deniliyor. Yeni yasa 6 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe girdiğine göre 6 Nisan 2023 tarihine kadar erken seçim yok demektir.” Cümleleriyle açıkladı.

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap