SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan, AKP kulislerini salladı: İşte AKP'lilerin ilk tepkisi...

Ali Babacan, AKP kulislerini salladı: İşte AKP'lilerin ilk tepkisi...

28 Nisan 2022 Perşembe - 11:04




Abdulkadir Selvi, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın açıklamaları sonrasında AK Parti kulislerinin ilk tepkisinin ne olduğunu açıkladı. Babacan kulisleri sallarken, işte AK Partililerin ilk tepkisi...





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır" açıklamasında bulunmuştu. Babacan'ın bu açıklaması Altılı Masa ittifakının elini güçlendirirken AK Parti kulislerindeki yansımaları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ve kulis haberleri ile bilinen Hürriyet Yazar Abdulkadir Selvi, Babacan'ın açıklamalarını yaptığı sırada AK Partililerin olduğu bir grupla birlikte olduğunu söyledi.

Selvi, Babacan'ın açıklamalarını duyan AK Partililerin tepkilerini şu şekilde aktardı:

"Babacan’ın seçimlere tek başına gireceklerini açıkladığı sırada İstanbul Mushafı’nın tanıtım toplantısı nedeniyle AK Partililerin olduğu bir grupla birlikteydim. İlk tepkileri, “El yükseltiyor” oldu. “Taktik hamle” diyen de çıktı.

AK Partililerin asıl merak ettiği ise 6’lı masa ve cumhurbaşkanlığı seçimiydi. 6’lı masadan ayrılıyor mu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayını destekleyecek mi, cumhurbaşkanı adayı olacak mı soruları havada uçuştu. Babacan o sırada basın toplantısına devam ediyordu.


Babacan’ın elini güçlendirmek için bir hamle yaptığı belli. Siyasette bu tür taktik hamleler olur. Tabii başarılı çıkacaksan. Yoksa kendi taktiği ile sırtı yere gelen pehlivana dönersin. Babacan’ın bir sonraki hamlesi kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı olabilir mi? Babacan bu çıkışı  Abdullah Gül için yaptı deniliyor ama pek katılmıyorum. Aralarının iyi olmadığı geliyor kulağıma. Hem kendisi varken yıpranmış bir Abdullah Gül’ü neden ileri sürsün?" 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap