SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ekrem İmamoğlu: Seçimde kurgu vardı, oyunu biz bozduk!

Ekrem İmamoğlu: Seçimde kurgu vardı, oyunu biz bozduk!

20 Mayıs 2023 Cumartesi - 09:32




Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı programda soruları yanıtladı. İmamoğlu, "Ajans sürecinin sonuca etkisi olması için bir kurgu vardı." dedi





Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirdi. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Milli Bayramlar ve Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Eleştiri

İmamoğlu, gündemdeki milli bayramlar ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sorunları sorguladı. Bayramların nasıl kutlandığına dikkat çekerek, gençlikle ilgili hutbenin cuma namazında okunmasını eleştirdi.

GÖNÜLLÜLERDE ARTIŞ GÖZLENDI

İmamoğlu, birinci tur seçimlere göre ikinci turda daha kolay bir süreç geçirdiklerini belirtti. Gönüllü sayısında büyük bir artış yaşandığını ve 210 bin gönüllü arkadaşlarının olduğunu ifade etti. Gençlerin büyük bir oranda sandığa gitmelerini beklediğini ve gençlerin en büyük değişim taleplerinin olduğunu vurguladı.


SEÇIM SÜRECI VE SONUÇLARI

İmamoğlu, seçim sürecindeki çalışmalarını anlattı ve 46 bin kilometre yol kat ettiğini, 50 ilde 85 miting yaptığını ifade etti. İlk tur seçim sonuçlarından daha iyi bir sonuç beklediğini ve 2 milyon daha fazla oy almayı umduklarını dile getirdi. Konuşmalarının önemli olduğunu belirterek, Mansur Yavaş ile birlikte oylara sahip çıktıklarını söyledi.

İFTIRALAR VE ELEŞTIRILER

İmamoğlu, kendilerine yöneltilen iftiralar ve eleştiriler hakkında konuştu. Bu iftiraların kendilerini hedef aldığını ve gerçek dışı olduğunu belirtti. Camide çocuklar tarafından terörist mi olduklarına dair soruların sorulduğunu aktardı. İftiraların kendilerini 3-4 puan aşağıya çektiğini söyledi ve büyük şehirlerdeki artışlarının Türkiye genelini etkileyeceğine inandığını vurguladı.

SIYASET VE ÜLKENIN DURUMU


İmamoğlu, siyaset ve ülkenin durumuyla ilgili olarak endişelerini dile getirdi. İş insanlarının konuşmasının engellendiğini ifade etti ve ülkenin bunu hak etmediğini söyledi. Milletin geleceğinin kişisel beka endişelerinden daha önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, ekonomik konulara da değinerek, kişi başına milli gelirin 25 bin dolara çıkması gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap