SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan, 128 milyar dolar sorumluluğunu almadı: Düşüş yaşandı, yoktum

Erdoğan, 128 milyar dolar sorumluluğunu almadı: Düşüş yaşandı, yoktum

20 Aralık 2021 Pazartesi - 14:31




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı, damadı Berat Albayrak döneminde eriyen Merkez Bankası rezervlerinin sorumluluğunu üstüne almadı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği 2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlar da verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Merkez Bankası’nın 128 milyar dolar rezervine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. ‘128 milyar dolar’ ifadesini kullanmayan Erdoğan, başbakanlığı döneminde döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardıklarını daha sonra bir düşüşün yaşandığı söyledi. Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum, Cumhurbaşkanıydım.” dedi.

REZERVLERDE DÜŞÜŞ YAŞANDI, YOKTUM CUMHURBAŞKANIYDIM

Erdoğan konuşmasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum, Cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha yukarılara bu rakam çıkacak. Herhalde George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap