SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan son kozunu oynayacak: Cumhur İttifakı'nı dağıtacak plan hazır

Erdoğan son kozunu oynayacak: Cumhur İttifakı'nı dağıtacak plan hazır

17 Kasım 2021 Çarşamba - 09:39




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden yüzde 50+1 kuralı için son planını devreye sokacağı düşünülüyor.





Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP ciddi oy kayıpları yaşamaya devam ederken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 kuralı için nasıl hareket edileceği merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50+1 kuralında yapılacak değişiklikle MHP lideri Bahçeli ile karşı karşıya gelebileceği öne sürülürken yapılan değişiklik sonrasında Cumhur İttifakı'nın derin bir yara alacağı ifade ediliyor.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerdeki yüzde 50+1 kuralında değişikliğe gideceğini öne sürdüğü yazısında "AKP’de konuşulanlara göre, Erdoğan’ın MHP, Vatan Partisi ve BBP’nin desteğine rağmen, yüzde 50.1’i ilk turda alabilmesi ‘’imkansız ötesi’’ olarak görülüyor. Ancak bu oranı yüzde 40’a indirmeyi teklif etmek ise ‘’seçmende güven zaafiyeti yaratır” diye tercih edilmiyor. Bazı AKP’liler ise Arjantin Modeli olarak bilinen yüzde 45’i öneriyor" dedi.

Yazısının 'Son Plan' başlıklı ilgili bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 bir için değişikliğe gideceğini ifade eden Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak tüm bunlardan geriye, kala kala “Seçimi ilk turda en çok oy alan kazansın’’ maddesi kalıyor. AKP’li kurmaylar, şimdi bu teori üzerine kafa yoruyor ve bunun topluma nasıl anlatılacağı üzerine düşünülüyor. Tabii bunu sadece topluma değil, önce iktidar ortağı MHP’ye anlatabilmeleri gerekiyor. MHP’nin bu teklife sıcak bakmayacağı aşikar… Çünkü; yüzde 50.1 şartı anayasa değişikliği ile kaldırıldığı takdirde, AKP’nin MHP’ye ihtiyacı kalmıyor. Bu da MHP’nin siyaseten etkisiz hale getirilmesi anlamına geliyor. MHP iktidar ortağı pozisyonunun böyle bir değişiklikle ortadan kaldırılmasına izin vermez.

AK PARTİ ERİYOR…

AKP de bunun farkında aslında… Ancak şu an için başka bir çıkış yolları da yok. Ekonomik verilerin yarattığı açlık, yoksulluk, işsizlik ve toplumsal buhran, AKP’yi eritiyor, Erdoğan’a olan güveni azaltıyor. Erdoğan seçilebilmek için “ilk turda en çok oyu alan kazansın” formülünü hayata geçirip şansını bir kez daha denemek istiyor.

Bakalım şimdiye kadar her istediğini yaptırabilen Erdoğan, son hedefini gerçekleştirebilecek mi?"

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap