SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan uçakta yanıtladı: Cumhur İttifakı'na yeni parti mi katılıyor?

Erdoğan uçakta yanıtladı: Cumhur İttifakı'na yeni parti mi katılıyor?

22 Şubat 2022 Salı - 14:02




Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika dönüşü uçakta soruları yanıtladı. Erdoğan "Cumhur İttifakı genişliyor mu?" sorusuna "değerlendirmelerimizi yaparız" dedi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika turu sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya, Afrika temasları ve Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği sorusuna da yanıt veren Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK SIKINTIMIZ YOK"

Altı muhalefet partisinin bir araya geldiği Ahlatlıbel toplantısına ilişkin gelen soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Cumhur İttifakı olarak bu noktada herhangi bir sıkıntımız yok. Biz şu anda Cumhur İttifakı olarak AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra Cumhur İttifakı içerisinde güçlendirme noktasında bazı gelişmeler olursa bu da tabii bizim tarafımızdan olumlu bir şekilde değerlendirilir. Biz herhangi bir sıkıntıya düçar olmadan yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Şimdi bunlarda bir taraftan bakanlıkların vesaire paylaşımı da başladı. Tabii bu paylaşım nereye kadar, nasıl gidecek bir de o var." ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKINA YENİ PARTİ Mİ GELİYOR?

Erdoğan Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılıp katılmayacağına yönelik soruya şu cevabı verdi: "Genişlemeye uygun bir durum söz konusu olursa bu değerlendirilir. Ama tabii şu anda Millet İttifakı’nın içerisinden herhangi birini almayız. Şu anda Cumhur İttifakı olarak biz gerek Devlet Bahçeli Bey gerek Mustafa Destici Bey ile gerekli değerlendirmelerimizi yaparız, ona göre atılması gereken adım varsa bu adımı atarız. Ama şu anda AK Parti olarak kendi tasarrufumuz içerisinde Millet İttifakı’nın içerisinden herhangi birisini aramıza katamayız. Çünkü orası bir zillet ittifakıdır. Bundan alıp da biz Cumhur İttifakı’mızı lekeleyemeyiz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap