SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'ın sözleri yeniden gündemde: Ahmet, Mehmet aç, gelin diyorsun!

Erdoğan'ın sözleri yeniden gündemde: Ahmet, Mehmet aç, gelin diyorsun!

11 Mayıs 2022 Çarşamba - 10:45




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki Suriyelilere yönelik, "kovmayacağız" demesinin ardından yıllar önceki sözleri yeniden gündeme geldi. Erdoğan, "Ahmet, Mehmet aç, gelin diyorsun!" demişti.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sığınmacılara kapılarımız sonuna kadar açık, onları asla kovmayacağız" açıklamasının ardından 33 yıl önceki sözleri yeniden gündeme geldi. Erdoğan Bulgaristan'dan gelen 300 bin Türk için, "Ahmet Mehmet asgari ücrete talim ediyor. Ülke insanı aç. Sen gelin diyorsun." demişti.

 Erdoğan yıllar önce Bulgaristan Türklerinin Türkiye'ye gelmesi konusunda şu sözleri kullanmıştı:

"Ne dedi Bulgaristan'a? Gelin dedi ya ne kadar varsa gelin dedi. Tamam güzel gelin diyorsun ama bak. Ahmet Mehmet asgari ücrete talim ediyor. Ülke insanı aç. Sen buna çözüm bulamamışken gelin diyorsun. Bunları nereye yerleştireceksin? Kapıkule'de bir anons! Muamelesi biten soydaşlarımız istediği yere gidebilir. Bu insanlar casus mu değil mi? Gelenlerin içinde 5 bin casus var. Bu nasıl devlet anlayışı. Adamlar vize üstüne vize uyguluyor. Sen oradan Türk olduğu için değil Müslüman olduğu için kovulan 300 bin kişiyi kabul ediyorsun."

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
4
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap