SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Fatih Erbakan hangi ittifaka katılacağının ilk sinyalini verdi

Fatih Erbakan hangi ittifaka katılacağının ilk sinyalini verdi

24 Ocak 2022 Pazartesi - 13:58




Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Sedef Kabaş hakkındaki açıklaması partisinin yer alacağı ittifak için ilk sinyal olarak algılandı.





Anadolu Buluşmaları kapsamında gittiği Gümüşhane’de basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Erbakan’ın cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın sözlerine ilişkin yaptığı yorum, Cumhur İttifakı’na sinyal olarak değerlendirdi.

Edinilen bilgilere göre, tek başına barajı aşma şansı görünmeyen ve Saadet Partisi’nin olması nedeniyle Millet İttifakı’na da sıcak bakmayan Yeniden Refah Partisi’nde bu sebeplerle Cumhur İttifakı’na bir grubun sıcak baktığı ifade edildi.

Fatih Erbakan, daha önce yaptığı bir açıklamada, ittifaklara kapalı olmadıkları mesajı vererek İYİ Parti liderliğinde bir üçüncü "sağ ittifak" önermişti.

Erbakan’ın üçüncü bir ittifaktan umudunu kestiği ve partisini Cumhur İttifakı’na yakınlaştırmasının ilk adımını Sedef Kabaş çıkışıyla yaptığı öne sürüldü.


SEDEF KABAŞ’IN SÖZLERİ İÇİN NE DEMİŞTİ

Erbakan Sedef Kabaş hakkında şu şekilde yorumda bulunmuştu; “Gazeteci hanımefendinin ifadelerini asla tasvip etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Çok yakışıksız, çok çirkin ifadeler kullanmışlar, işi çok ileri götürmüşler. Bu ifadeler, sadece sayın Cumhurbaşkanı’na değil, başka siyasetçi devlet adamına da asla söylenmemesi gereken ifadelerdir.”

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap