SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti'de sular durulmuyor: İhracı istenen o isim konuştu!

İYİ Parti'de sular durulmuyor: İhracı istenen o isim konuştu!

21 Temmuz 2023 Cuma - 10:26




İYİ Parti, 3. Olağan Kurultay öncesi yönetime yönelik muhalif çıkışları nedeniyle İhraç listesinde yer alan Ethem Baykal dikkat çeken açıklamalarda bulundu





İYİ Parti, 3. Olağan Kurultay öncesi yönetime yönelik muhalif çıkışları nedeniyle 6 üyesini kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti.

İhraç istenen isimler arasında Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp olduğu öne sürüldü.

"BİRİLERİNE KELEPÇE VURDURANA KADAR.."

İhraç listesinde yer alan Kurucular Kurulu üyesi Ethem Baykal, yaptığı açıklamada, "Kayıp bir partimiz var. İlan verdik, arıyoruz. Kurduğumuz parti ortada yok. Ben kimseyle şahsi mesele gütmüyorum. Benim meselem ilkesel. Ta ki partiyi bıraktırana kadar canlarını sıkarız" ifadelerini kullandı.

Baykal, "Birilerine kelepçe vurdurana kadar savaşacaklarını" belirterek, "En iyi savunma saldırıdır. Her şeyi yapacağım. Gerisini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı düşünsün" diye ekledi. Ayrıca Baykal, parti genel merkezinin "fetnokrat" yapıda olduğunu vurguladı.

"ELEŞTİRMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ"

Diğer ihraç istenen isimlerden Günay Kodaz da ihracına itiraz edeceğini belirterek, "Partimizi eleştirmek en doğal hakkımız. Hakaret etmedik, saygısızlık etmedik. Tüzüğe aykırı hareketimiz olmadı" dedi ve ihraçların " Meral Akşener markasına zarar vereceği" görüşünü dile getirdi.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap