SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kulis: Meral Akşener'den yeni strateji..

Kulis: Meral Akşener'den yeni strateji..

07 Haziran 2023 Çarşamba - 10:33




İYİ Parti lideri Meral Akşener önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili yeni stratejisini planlıyor





İYİ Parti, 14 Mayıs seçimlerinde beklenen sonuçları elde edememesi ve yerel seçimler için ittifaksız katılım konusunu masaya yatırmış durumda. Parti içinde yapılan görüşmelerde çeşitli seçenekler üzerinde durulduğu öğrenildi.

İTTİFAKSIZ YÖNTEM ÖNERİSİ

Bazı il başkanları, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya gelerek " Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerinde illeri olumsuz etkilediğini" belirtti ve yerel seçimler için "ittifaksız yöntem" önerisinde bulundu. Bu öneri, yerel seçimlerde parti adaylarının bağımsız olarak yarışmasını ve parti tabanının daha rahat bir şekilde tercihini yapmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

İTTİFAKIN YARARLARI VE CHP İLE İTTİFAK ÖNERİSİ

Diğer taraftan, bazı il başkanları ise 2018'deki yerel seçimlerde yapılan ittifakın yararlı olduğunu ve CHP ile tekrar bir ittifak yapılmasının düşünülebileceğine dikkat çekti. Ancak, il başkanları arasındaki genel eğilim, CHP dışındaki partilerle "ittifak yapılmaması" yönünde oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap