SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meral Akşener'den CHP'ye ittifak mesajı!

Meral Akşener'den CHP'ye ittifak mesajı!

19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:06




İYİ Parti yerel seçim stratejisini belirledi. Büyükşehir Belediyeler hedefte!





İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerin ana gündem maddesi oldu.

Akşener'in partililere, bu kez "tekil siyaset yapmak istediği" şeklinde bir mesaj ilettiği ifade edildi. Önceliğinin, 2024 yerel seçimlerinde kendi partisinin adaylarıyla yarışmak olduğunu belirten Akşener, partililerin de "müstakil siyaset anlayışına destek verdiği" şeklinde bilgi paylaşıldı.

PARTİ TABANININ İKNA EDİLMESİ ÖNEMLİ!

Toplantıda, kurmaylar Akşener'e, seçim sonrasında parti tabanında bir küskünlük oluşabileceği ve CHP ile ittifak konusunda öncelikli olarak parti tabanının ikna edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'deki seçmenin, artık AKP ile CHP arasında sıkışmaktan bıktığını ve İYİ Parti'nin her iki parti arasında sıkışan seçmenin tercihi olabilecek bir parti olduğu vurgulandı. Partinin kapısının hem Atatürkçü, laik ya da ulusalcı seçmene hem de milliyetçi, muhafazakâr seçmene açık olduğuna dikkat çekildi.


HEDEF BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ!

İYİ Parti'nin 2024 seçimlerinde, 2019'dan farklı olarak "büyükşehir belediyelerini" hedeflediği belirtildi. Bu nedenle, CHP ile yapılacak ittifakın tümüyle CHP'nin tutumuna bağlı olduğu ve CHP'nin fedakârlık yapması gerektiği belirtildi.

Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Konya, Balıkesir, Antalya gibi iller, ittifakın öncelikli hedefleri olarak gösterildi. Ancak CHP'nin, İYİ Parti'yi sadece kendisinin ardında saklanan bir parti gibi görmemesi gerektiği vurgulandı. Akşener'in, CHP ile ittifaka yanaşmayacağı durumda ise yerel seçimlerde CHP'ye karşı elini güçlü tutmayı amaçladığı ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap