SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Numan Kurtulmuş, ABD ve Rusya'ya seslendi

Numan Kurtulmuş, ABD ve Rusya'ya seslendi

07 Kasım 2019 Perşembe - 14:55




AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.





AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Barış  Pınarı Harekatı'nda Mehmetçik'in kahramanlığı ile güzel bir sonuç elde edildiğini  belirterek, "Amerikalılar ve Ruslar ile masada yapılan anlaşmanın sonuçlarını  inşallah sahada da görmek istiyoruz." dedi.

"BİZİM AMACIMIZ ÇOK AÇIK VE NETTİ" Operasyon öncesi ve sonrasında Türkiye'nin sahada ortaya koyduğu  pozisyonu adım adım gerçekleştirdiğini ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye hiç kimsenin, hiç bir ülkenin toprağında gözü olmayan bir  ülkedir. Hatta hiç kimsenin bir damla petrolünde de gözü olmayan ülkedir. Barış  Pınarı Harekatı'nda bizim amacımız çok açık ve netti. Bizim dört temel unsur  üzerinde başlattığımız operasyon Cumhurbaşkanımız önderliği, cesareti ve  kararlığı ile belirli noktaya geldi. Mehmetçik'in kahramanlığı, ordumuzun  dirayetiyle güzel bir sonuç elde edildi. Bundan sonra Amerikalılar ve Ruslar ile  masada yapılan anlaşmanın sonuçlarını inşallah sahada da görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, terör gruplarının tamamının Suriye sınırından temizlenmesinin Türkiye’nin hedefi olduğunu hatırlattı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ÇOĞRAFYADAN SÖKÜP ATACAĞIZ"
 
"Sadece 'onlar çekildiler, çekiliyorlar' demek yetmez." diyen  Kurtulmuş, şöyle devam etti: O bölgenin güvenli hale getirilerek, Suriyelilerin kendi  memleketlerine dönmelerini temin etmeye gayret ediyoruz. Zaten emperyalizmin  projesi olan Ortadoğu'nun daha fazla dağılmasına, parçalanmasına mani olarak  Suriye'nin toprak bütünlüğünü temin etmek için gayret gösteriyoruz. Biz bunları  söylerken de masada herkese aynı şeyi söyledik. Ruslara ne söylediysek,  Avrupalılara, Amerikalılara aynı şeyi söylüyoruz. Bundan sonra Barış Pınarı Harekatı'nın sonuçlarını sahada çok güçlü görülmesini temin edeceğiz. Bunun için  büyük bir kararlılıkla Cumhurbaşkanımız, Trump ile ABD’de yapacağı görüşmelerle  de bunu nihayetinde de dile getirecektir. Rusya’nın da garanti ettiği bölgelerde  de bir tane teröristin kalmaması için müşterek çalışmayı sürdüreceğiz.  Nihayetinde terör örgütlerinin tamamını bu coğrafyadan söküp atmak  mecburiyetiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap