SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Rantçılar AKP'yi terk ediyor! Sadece Erdoğan'ın kemik kitlesi kaldı

Rantçılar AKP'yi terk ediyor! Sadece Erdoğan'ın kemik kitlesi kaldı

17 Temmuz 2022 Pazar - 17:05




Son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendiren CHP'li Mülim Sarı, AKP seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını ve 'rant odaklı' güçlerin AKP gemisini terk etmeye başladığını ifade etti.





İktidarın ekonomi politikası ve son dönemde yaşadığı kırılmalar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, rant odaklı güçlerin AKP gemisini terk etmeye başladığını ifade etti.

KRT TV’de katıldığı programda AKP’nin hikayesini kaybettiğini vurgulayan Sarı, “Eskiden de krizler vardı. Krizlere müdahale eden bürokratlar, liyakatli kadrolar vardı. Artık yok. Çapsızlaşan, sorun çözme kapasitesi ortadan kalkmış bir AKP iktidarı var. AKP hikayesini kaybetti, bir dönem kapanıyor. Altılı Masa, Cumhuriyet için yeni bir parantez açacak, yenilenme dönemi başlayacak” şeklinde konuştu.

'DENGEYİ KURAMIYORLAR'

AKP’nin kendi çekirdeğine çekileceğini ve o çekirdekle baş başa kalacağını belirten CHP’li Sarı, AKP seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını, bu halkalarda kırılmalar yaşandığını anlattı.

Sarı, “AKP’nin bir çekirdek oyu var. Ne olursa olsun Erdoğan’a oy verecek bir kitle var. Bu çekirdeğin arkasında iki halka var. AKP’ye körü körüne bağlı olmayan ama sosyo-ekonomik gelişmelere göre değişebilen ve AKP’nin doğal tabanı içinde olmayan ama AKP’nin hamleleriyle ulaşmak istediği halka. AKP zaten bu halkayı kaybetti, şimdi ise ikinci halkayı kaybediyor. İkinci halkadaki seçmen kitlesi kendi ekonomik durumuna göre oy verecek kitle. AKP dengeyi kuramayınca rant odaklı güçler de AKP’yi terk etmeye başladı” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap