SON DAKİKA



Haber > Siyaset > ''Seçim hamlesi mi'' dedirten gelişme! AK Parti KHK'liler için düğmeye bastı

''Seçim hamlesi mi'' dedirten gelişme! AK Parti KHK'liler için düğmeye bastı

19 Eylül 2021 Pazar - 09:10




Muhalefetin KHK'lilerle ilgili düzenleme yapılacağı açıklamalarının iktidarı rahatsız ettiği ve AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışma başlatıldığı öne sürüldü.





15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile kamudan ihraç edilenler için iktidarın yeni bir çalışma başlattığı iddia edildi. Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in kulis haberine göre muhalefet partilerinin KHK’lilerle ilgili "söylem üstünlüğünü eline geçirmesi"nden rahatsız olan iktidar, Erdoğan’ın isteğiyle harekete geçmeye hazırlanıyor.

Darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar KHK mağduru olanlarla ilgili hiçbir adım atmayan iktidarın muhalefeti boşa düşürmek istediği belirtilen haberde, bu süreçte 2 milyon kişinin soruşturma geçirdiği, 200 binin üzerinde kişinin kamudaki işinden ihraç edildiği, on binlerce kişinin takipsizlik ve beraat aldığı halde ne görevine iade edildiği ne de elinden alınan haklarının verildiği hatırlatıldı.

Haberde şu ifadelere yer verildi: "Bu süre zarfında çalmadık kapı bırakmayan KHK mağdurlarıyla ilgili ise iktidarın sessizliği devam ediyor. Ancak son dönemlerde yapılan bazı araştırmalar ile muhalefet partilerinin KHK’lılarla ilgili çalışma yaptıklarının duyulması üzerine iktidarın harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. Araştırma şirketleri ve hukukçular tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarında daha önce topyekûn AKP’ye oy veren KHK’lı ve yakınlarının yüzde 98’inin başka partilere oy vereceğinin ortaya çıkması iktidarı endişeye sevk etti. Araştırmalar, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra AKP’nin suçlu ile suçsuzu ayıracağını bekleyen KHK’lıların, umduğunu bulamayınca başka partilere yöneldiğini gösteriyor. Bu süreçte muhalefet partilerinin de KHK’lılarla ilgili çalışmalar yapması ve iktidara geldiklerinde yeniden adil bir şekilde yargılanacaklarının sözünü vermesi ise iktidarı iyiden iyiye tedirgin etti.

 ERDOĞAN’DAN 'HAZIRLIK YAPIN' TALİMATI

Son dönemlerde KHK’lılarla ilgili muhalefetin söylem geliştirmesi ve yapılan kamuoyu araştırmalarında ibrenin muhalefete dönmesi üzerine Erdoğan’ın harekete geçeceği öğrenildi. Erdoğan’ın muhalefeti boşa düşürmek için yakın çalışma arkadaşlarına KHK ile ilgili hazırlık yapılması talimatı verdiği ifade ediliyor. İktidarın çalışmayı çok uzatmadan tamamlayıp, muhalefete yüzünü dönen KHK’lı ve yakınlarının gönlünü tekrar kazanmayı amaçladığı belirtiliyor. İktidarın yapacağı çalışmanın ise Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra yaptığı “Üstü ihanet, ortası ticaret, altı ise ibadet” tanımlaması üzerinden yürütüleceği öğrenildi. Erdoğan’ın çalışmanın tamamlanmasıyla söylem üstünlüğünü alarak, muhalefeti boşa düşürmeyi planladığı kaydedildi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap