SON DAKİKA



Haber > Spor > AHIMIZ VAR AHIMIZ…

AHIMIZ VAR AHIMIZ…

09 Eylül 2015 Çarşamba - 09:41








 

AHIMIZ VAR AHIMIZ…

Sadece çocukların ölmesi gerçek bu memlekette... Anaların yüreğine düşen ateş, bir daha sarılamayacak olmasının verdiği acı gerçek... Benim oğlum ölmesin, dünya yıkılsın. En acılı ölümü tadan ben olayım, çocuğum ölmesin... Memleket için olsa sülalem kurban olsun. Göğüs, göğüse mertçe olsa, destan yazayım... Kalleşçe, kahpece,şerefsizce... Ocağınıza düşen ateş, ocağımıza düşmüştür. Yüce Allah’tan sabır diliyorum. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak olan günü bekliyorum...

***

Yine yaktılar İmparator ateşini. Muhteşem Hollanda galibiyetiyle grup üçüncülüğünü ele geçirdi büyük insan. Senelerce hücum futbolu diye diye, herkesi kandıran akıl, doksan dakika sadece 5 kere rakip sahaya geçerek destan yazdı!


Hollanda’yı yenmeyeni dövüyorlar esasında.Oyun değerleri rakipten yana. Daha çok pozisyon bulmuş, daha çok topa sahip olmuş, goller kaçırmış... Sadece sol açığı star özellikte bir takıma neredeyse 80 dakika mahkum oynamış. Skor mükemmel fakat söylem ile eylem farklı...

Keşke İzlanda maçını da bu stratejiyle oynasaydınız. Üç savunma değil de takım savunması kursaydınız. Grubun en güçlü santraforu karşısına, grubun en hafif stoperlerini koymasaydınız... Çek maçı berabere giderken, topuyla tüfeğiyle hep beraber öbür sahaya geçmeseydiniz... Tam olarak İmparator aklıdır şu sıralamayı çıkaran. Kaç sene önce (iki ya da üçüncü gelişiydi) “70 milyonluk Türkiye’den 70 yıldız çıkarırız” demişti büyük insan. Üç yüz bin nüfuslu İzlanda birinci, 80 milyon olduk henüz garanti olmayan üçüncülüğe bayram ediliyor! Bizimki İmparator ise, İzlanda’nın hocasına ne diyebiliriz? Üstün aklın dışa vuran en belirgin özelliği İstanbul’da forma giyenleri görüyor sadece. Bordo-Mavi’nin şampiyonlukları, oynadığı dönemlere denk gelmişti. İçinde yara kalmış, intikam alıyor zahir... Dünya teknik direktörlerinden bir heyet kursan, hiçbiri Onur’u oturtup Volkan’ı oynatmaz... İlk formayı Mehmet Ekici’ye verir, sonra diğer isimleri yazardı. Ama yok! Ah almıştır Türk futbolu. Dünya üçüncülüğüne pislik atarken, grup üçüncülüğüne sevinir hale gelmiştir... Biz ‘sadece futbol’ diyenler, teknik olarak neyi yapamadığımızı yazarken; kılık, kıyafet, saç stili, vizyon, vizon, kürk, jeep, villa yazıyordu sahte duayenler. Kimsenin ahı kimseye kalmaz, bedelini ödediğiniz günleri göreceğiz bu alemde.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap