SON DAKİKA



Haber > Spor > Arayış içinde geçen zaman!

Arayış içinde geçen zaman!

11 Ağustos 2016 Perşembe - 09:56




Spor Müdürümüz Gökmen Özağcı Trabzonspor’un Macaristan kampını mercek altına aldı





Trabzonspor yönetiminin zamanında transferleri gerçekleşememesi teknik direktör Ersun Yanal’ın kafasında ideal 11’in oluşmamasına neden oldu. Yanal hazırlık maçında hep arayışa girdi. 

Yeni sezona yeni umutlarla başlamak isteyen Trabzonspor’un Macaristan kampı teknik direktör Ersun Yanal adına umduğu gibi geçmedi desek yanlış bir söz kullanmayız. Bordo-Mavili yönetimin transferde ‘ayağını yorganına uzat’ prensibiyle ağırdan yol almasının ceremesini ne yazık ki teknik direktör Ersun Yanal çekti. Kampa geç gelen transferler nedeniyle kafasında kurguladığı planı devreye sokamayan ve hazırlık maçında ideal 11 arayışında olan başarılı teknik adam bunun sıkıntısını fazlasıyla yaşadı ve yaşamakta. Arayış içerisinde bir kamp dönemi geçirdi Karadeniz ekibinin deneyimli çalıştırıcısı. 

Üstelik bir de hazırlık maçlarında dişine göre bir takım bulamayan Karadeniz ekibinin sıradan rakipler karşısında elde ettiği sonuçlar  gerçek gücünü görme fırsatı da bulamadık desek yeridir. Fakat göz ve nizam vardır. Özellikle yeni transferlerin bazılarının kumaşının iyi olduğunu gerçeği de ortada duruyor. Bu nedenle Trabzonspor için en ciddi sınav Cuma günü oynayacağı Bursaspor maçıdır. Bu maç Bordo-Mavililer’in yeni sezon için Ak mı Kara mı? Olacağının önemli sinyali olacaktır. 

Onur Recep Kıvrak: Fit görünümüyle Macaristan’da huzura çıkan Onur, kalesinde her zaman olduğu gibi güven verdi, yeni sezona hazır olduğunu gösterdi. Bu sezon çok farklı bir profil çizeceğinin de sinyalini camiaya çaktı. 

Esteban Alvarado: Onun en büyük şanssızlığı Onur Kıvrak gibi bir kaleci ile rekabet içerisinde olması. Ancak işini kampta profesyonelce yaptı ve formayı kapmak için var gücüyle çalıştı. İyi bir görüntü verdi nefesini Onur’un ensesinde hissetti. 


Uğurcan Çakır-Furkan Taş: İki önemli kaleci arasındaki rekabette çok fazla şans bulamayan iki genç kaleci yine de antrenmanlarda ellerinden geleni yaptı. Tecrübeli isimlerden öğrenecekleri çok şey var. 

Zeki Yavru: Macaristan kampında sağ bekte alternatifsiz tek oyuncu olan Zeki Yavru hazırlık maçlarında 11’de başladı. Kimi zaman iyi performans sergiledi kimi zaman ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Her şeye rağmen takviye gelmesi durumunda rekabete hazır olduğu görüntüsünü verdi.

Mustafa Yumlu: Deneyimli savunma oyuncusu ne bir ileri gitti, ne bir geri geldi. Bildiğiniz Mustafa Yumlu portresini yine gözler önüne serdi. Görev verildiği zaman kapasitesi doğrultusunda elinden geleni yapmak için gayret gösterdi.

Jan Durica: 34 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkarırcasına bir görüntü verdi.  Disiplinli çalışmasıyla arkadaşlarına da iyi bir şekilde örnek olan Durica teknik direktör Ersun Yanal’ın savunmadaki bankosu oldu.

Uğur Demirok: Takımın yeni sezondaki kaptanlarından birisi olacak olan Uğur Demirok, sahada da Teknik Direktör Ersun Yanal’ın yardımcısı gibiydi. Arkadaşlarını iyi yönlendiren deneyimli futbolcu, Mustafa Yumlu ile girdiği forma savaşında ise bir adım öne geçti.


Mustafa Akbaş:  Nerede görev verilirse performansını maksimum seviyeye çekerek bir nevi teknik direktör Ersun Yanal’ı şaşırtıyor. Tam bir görev adamı. Hele hazırlık maçında attığı muhteşem golle ben buradayım mesajını herkese verdi. 

Serge Akakpo: Akakpo hem savunmanın göbeğinde hemde ön liberoda çok kaliteli isimlerin arasında kaybolup gitti. Böylesine önünde zorlu isimler olmasına rağmen deneyimli futbolcunun formayı alması imkansız gibi. 

Semih Karadeniz-Gökhan Alsan-Muhammet Beşir: Kamp kadrosu içerisinde yer alan üç oyuncu da ilk günlerde oldukça istekliydi. Ancak yeni transferlerin takıma katılmasıyla maçlarda forma şansı bulamadılar. Üç oyuncunun da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Batuhan Artarslan: Her kamp döneminde bir sıçrama yapıyor ama gerisini nedense getiremiyor. Mevkiisi itibarıyle önünde çok zorlu isimler var formayı alması hayalden öteye gidemeyeceği de bir gerçek.  Genç oyuncu kendisine kulüp bakıyor. 

Güray Vural: Kampın verimli isimleri arasında yer alan Güray Vural yeni takıma katılan oyuncular nedeniyle ikinci plana düşsede kolay kolay pes edecek bir yapıda olmadığını da gözler önüne serdi. Güray Vural yeni sezonda formayı bu bolluk içinde alırsa kimseye sürpriz gelmesin. 


Luis Ibanez: Kızılyıldız’ın Avrupa kupası maçlarında oynadıktan sonra kampa dahil olan Luis Ibanez, hızı, tekniği ve hepsinden önemli isabetli şut ve ortaları ile göz doldurdu. Fakat hücumdaki etkinliğini ne yazık ki savunma anlamında gösteremiyor. Bu küçük sorununu da hallederse Trabzonspor için iyi bir kazanç olacaktır. 

Okay Yokuşlu: İki kampta da çalışkanlığı ile dikkat çekti Okay Yokuşlu. Bölgesindeki diğer alternatiflere oranla çok daha hazır olan Okay, yeni sezonda Trabzonspor’un ön liberosuna dinamizim katacak düzeye geldi. 

Aytaç Kara: Aytaç Kara, ayağındaki yara nedeniyle birçok antrenmana katılamadı. Sadece bir hafta kala takımla çalışan Aytaç, oynadığı maçlarda da bunun dezavantajını yaşasa da savaşçı kimliğiyle formayı almak için sonuna kadar savaşacak bir yapıya sahip.

Ramazan Övüç:  Hazırlık maçlarında da esas mevkisi olan orta saha yerine sağbekte görev bulabilen Ramazan’ın oynadığı bölgedeki oyuncu yoğunluğu nedeniyle forma şansı azaldı. Takımdan gönderilecek oyunculardan olabilir. 

Ogenyi Onazi: Yetenekli futbolcu kırk yıllık Trabzonsporlu gibi gözüktü. Yanal’ın yeni sezondaki iskeletlerinden birisi olacak olan Onazi, isabetli pas yüzdesi, top çalma başarısının yanı sıra her türlü sorumluluğu almaktan kaçınmayan bir oyuncu profili çizdi. M.bianın boşluğunu dolduracağı görüntüsünü ortaya koydu.


Abdülkadir Ömür: Görev aldığı maçlarda attığı şık paslar ve oyun zekası ile yeteneğini ispat etti. Trabzonspor’un geleceğinin temel taşlarından biri olacağının da sinyalini güçlü bir şekilde verdi. Yeter ki bu genç oyuncuya sahip çıkılsın, güvenilsin. İnanın kendisine güvenenleri pişman etmeyecektir. 

Yusuf Erdoğan: Macaristan kampının yükselen değeri oldu. Hazırlık maçlarında attığı 4 golün yanı sıra, bitmek bilmeyen enerjisi ve hızı ile de büyüledi. Hataya asla müsama göstermeyen Yanal’ın gazabından zaman zaman nasibini aldı. Yusuf, hem sol açık, hem de sağ açıkta forma savaşında en hazır isimlerden olmayı başardı. 

Yusuf Yazıcı: Genç futbolcu hazırlık maçlarında teknik kapasitesinin yanı sıra ofansif anlamdaki katkısı ile kendini göstermeye çalıştı. Son maçlarda şans bulamasa da hamurunun iyi olduğunu söylemek mümkün.

Dame N’Doye: Teknik direktör Ersun Yanal’ın affederek Trabzon’dan kampa getirdiği N’Doye, kısa sürede iyi işler çıkardı. Kampın ortalarında gelmesine rağmen Yanal’ın esas mevkisi olan santrafor dışında sağ kanatta denediği  N’Doye yönetimin ücrette indirim isteğini yerine getirirse vazgeçilmezler arasında yerini alabilir.

Ramil Sheidaev:  Genç oyuncu bu görüntüsü ile Trabzonspor’da forma şansı bulması mucize olur. Daha çok kendini geliştirmeli, kendini kabullendirmek için elinden gelenin fazlasını yapmalı. Bu görüntüsüyle genç oyuncuya forma çok uzak. 


Matus Bero: Teknik kapasitesinin yanı sıra mücadeleci kimliği Ersun Yanal kadar bizlerinde dikkatini çekti. Geleceğe yönelik iyi bir yatırım olan Matus Bero formayı kaparsa buna kimse şaşırmasın. Çünkü bu yetenek onda fazlasıyla var.

Mehmet Ekici: Yaşadığı sakatlık nedeniyle hem Slovakya hem de Macaristan kampında istediği çalışma ortamını yakalayamadı. Fakat iyi bir Mehmet Ekici’nin takıma katacağı enerjiyi de göz ardı edilemez. Macaristan’da belki bu yüzünü bize gösteremedi ama onsuz da takım öksüz gibi olacağı gerçeği ortada duruyor.

Muhammet Demir: Son iki hazırlık maçında forma giyen Muhammet Demir, yapılan takviyelerden sonra güçlenen forvet hattında formasını korumak için daha çok mücadele etmeli. Macaristan’daki gibi performans sergilerse iyi bir yedek olacağı gerçeğini de golcü oyuncu göz ardı etmemeli.

Fabian Castillo: Uzun uğraşlar sonucunda takıma kazandırılan Castillo, kampa da transfer sürecinde yaşadığı yorgunluk ile geldi. Teknik kapasitesi hızıyla bütünleştiği zaman tadına doyum olmuyor. Takıma tam adapte olamadı ama kısa zamanda bu açığı kapatacak yeterliliğe de sahip.  Castillo Trabzonspor’a ofansif anlamda önemli katkılar yapacak potansiyele sahip.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap